Top Guns: Tai’Thaq [HUN] Csúcs fegyverek: Tai’Thaq

b6e7f39b9e3b3f938937ac9b4be0.jpg

 

Tai’thaq ágyú az Ellydium védjegye alatt került kibocsátásra a gyártások fellendülésének idején, amit a társaság Leviathanon történt megerősödése idézett elő. Dr. Conrad Dimeni ezen alkotása megtestesít mindent, ami híressé tette a megalkotóját: félelmetesen hatékony, szokatlan alapelven nyugszik és morális korlátoktól mentes.

 

Tai’thaq teljes pompájában használja a társaság innovációját — a kristályos ál-szervezeteket. A fegyver egy teljes kolóniát bocsát ki, amit nem lehet megállítani szabványos pajzs modellekkel. A védelmi érzékelők egyszerűen nem ismerik fel úgy a Tai’thaq záporát, mint egy fenyegetés a viselkedése miatt, ami szokatlan az űrbeli harchoz.

 

Annak ellenére, hogy bioanyag nem tartozik az ál-szervezetek étlapjára, halálos fenyegetést jelentenek a hajót irányító pilótára. A páncélt ért sérülések a fülkék nyomásvesztéséhez vezetnek és, ennek eredményeképp, egy fájdalmas fulladásos halálhoz a nyílt űr hideg sötétjében, amitől még egy megbízható űrruha sem menthet meg. Az Egyesült Frakciók ezt a fajta hadviselést embertelennek tartják ezért a tanács egy javaslatot fontolgat, hogy betiltsák a Tai’thaq elterjedését.

Ez a vitatott technológia nem jelent fenyegetést a szövetségesekre nézve.

 

Az ösztönös barát-ellenség rendszer a pilótát arra kényszeríti, hogy előre megjelölje a baráti és az ellenséges célpontokat a felkészületlen tüzelést lehetetlenné téve. A kilőtt kolónia élettartama korlátozott és, rendszerint, megszűnik működni és megsemmisíti magát egy pár másodpercen belül. Így tehát, a Tai’thaq-ban rejlő lehetőségek teljes kiaknázásához Ellydium javasolja az ügyfeleknek folyamatosan fenntartani az ellenséges járművön a kolóniák mennyiségét a célpont ismételt tüzelésével.

 

Az EZsK részéről hiányos korlátozásoknak köszönhetően, a végső döntés a Tai’thaq használatáról az adott zsoldos kezében van és annak lelkiismeretén múlik. De a Központ pszichoterapeutája emlékeztet, hogy az ilyen fajta fegyverek élő szervezetekre gyakorolt hatásainak szemtanúinál komoly esély van PTSD kialakulására.

 

 

Az EZsK emlékeztet, hogy a Star Conflict univerzum fegyver vázlatai nagy felbontásban mindíg elérhetők megnézésre és letöltésre a Művészeti szekcióban a weboldalunkon.