Top Guns: Singularity Cannon[HUN] Csúcságyúk: Singularity Cannon

Folytatjuk a harci hajóink főbb ágyútípusainak bemutatását. Sok szempontból épp az ágyúk nagy választéka miatt tudtunk sikeresen ellenállni az idegen inváziónak. Ma a Singularity Cannonról beszélünk.

 

57e97e1bbee0592f461296d6fb05.jpg

 

A Singularity Cannon egy összetett egység, ami olyan töltést generál, ami képes áthatolni a szigeteletlen fémtárgyakon. Minél nagyobb a tárgy annál nagyobb a sebzés, amit a töltéstől kap.

 

Kezdetben, 4024-ben a Katonai Szabadság Szövetség mérnökei (később az Armada tudományos hivatalának része lett), szervezet, ami a fiatal Szövetség érdekében működött, megpróbált kifejleszteni egy plazmoid generátort, amit a fighterekre lehet felszerelni. Minden kísérlet egy bizonyos pontig nagyon szerény eredményekkel járt — a plazmoidoknak nagyon rövid volt az élettartama.

 

A mérnökök számos változatot próbáltak ki és a legegzotikusabb beállításokat, míg valami szokatlant kaptak. A beállítások egy bizonyos kombinációjával a tesztminta megsemmisült, több cső egy ponton összefutott, közvetlenül az egység előtt. De a négy instabil plazmacsomó robbanása helyett mindenki egy nagy villogó gömböt látott lassan úszni a célpont felé. A kapott objektum teljesen kiszámíthatatlanul viselkedett — lassan repült a cél felé, áthatolt rajta és eltalálta a távoli tárgyakat! És a sérülés minden tárgyon, amit eltalált olyan volt, mintha egy erős elektromos csapás érte volna. Az egyik fejlesztő azt mondta, hogy az ágyú elve az emberi megértésen túl van (behind the singularity of human understanding). Ennek a kifejezésnek a tiszteletére kapta az ágyú a nevét — ‘Singularity Cannon’. A generátor teljes elve csak a képzett tudósok számára érthető, de teljesen világos, hogy az ágyúnak semmi köze a gravitációs mezőkhöz.

 

Az ágyú főleg a nagy hajók és az álló objektumok támadására készült. De néhány pilóta sikeresen használja közelharcban kis hajókkal szemben, bár ez nem a szokásos alkalmazása és nagy gyakorlatot és képzettséget kíván.

 

Az EZsK emlékeztet titeket, hogy a Star Conflict ágyúunak HD vázlata mindig megnézhető és letölthető a Weboldalunk Artworks fejezetében.