The Journal[HUN] A napló

Pilóták! Megkaptuk az UMC technikus, Ivan Kim naplóját, információkat tartalmaz az Ydra rendszerben a Naberiai incidensről. A történet néhány részlete még nem ismert előttünk, de nem tarthatjuk tovább titokban. Komolyan ajánljuk, hogy olvassátok el a történetet és vonjátok le a saját következtetéseteket. 

98ce0b17f422571bb159e7fdba61.png

Hm… működik ez az izé? Hmmm… Ivan Kim, UMC kezdő technikus beszél. Egy hangos naplót rögzítek az expedíció megrendelésére. Első bejegyzés. Ma… October 30.-a, 4023 év. Megérkeztünk az Ydra rendszerbe és bolygó körüli pályára álltunk. A három-kilenc-kettő komplexum pont a lábunk alatt van. És micsoda látvány! Havas csúcsok a töredezett sziklákon és láva folyamok a lenti repedésekben. Valahol a fagy és a forróság között állnak az üzem bonyolult építményei. Csillog a fényektől. Az automatika még működik a kitelepítés óta. Kramer, a mérnökünk jelentette, hogy a magma erőmű működik és tökéletes, mint mondja ‘él’. Felderítő drónokat indítunk. Készülünk a leszállásra

Második bejegyzés. Elvégeztük a komplexum folyosóinak szemrevételezését. A felderítő drónok már visszatértek… minden tiszta… csak az a veszély érzet. A padló és a falak porral vannak borítva. A légtisztító rendszer ki van kapcsolva és minden, amit általában a szűrők összegyűjtenek, most a falakra rakódott. Azt hiszem, a kollégáim irigykednek, mert én egy létfenntartó szkafandert hoztam magammal a New Edenről. Az étkezőben állítjuk fel a főhadiszállást… (interferencia)
A személyzeti főnök név szerinti bejelentkezést kért. Négyen hiányoztak. Kramer köztük volt.
Negyedik bejegyzés. A szellőző rendszer visszajött. A levegőminták normálisak. Néhányan már levették a szkafanderüket. Én még várok. Több mint százféle vegyi anyagot használnak csak a hajótörzs előállításánál… (interferencia)

Ötödik… bejegyzés, Azt hiszem… (interferencia)… Kramer visszatért. Ő volt, aki elindította a szellőző rendszert. De most nincs elég energia a világításhoz… (interferencia)…  Minden órában tíz percet sötétben töltünk. A gyerekek többet szenvednek mindenki másnál. Valaki azt mondta… (interferences)…  Pedig parancs volt az őrposztok felállítására. Jó, hogy néhány katonát is hoztunk… (interferencia)

Hm… szóval… ez egy vészüzenet… (interferencia)…  a szállítóhajónk már lezuhant a bolygó körüli pályáról. Azonosítatlan hajók támadtak meg minket. Ismétlem, támadás alatt állunk! Itt a Naberia-392, Ydra rendszer. Itt az UMC Felderítő Szakasz, Ivan Kim kezdő technikus. Tűztámogatást kérünk… (interferencia)

Hetedik bejegyzés… nah, mit számít egyébként. A támadók nem tudták áttörni az állomás védelmét… (interferencia)…  Azt tervezem, hogy itt hagyom a főhadiszállást és áttörök a hangárkapukig… (interferences)…  hogy elhagyjam ezt az átkozott állomást.

Még ketten meghaltak… Nem is tudtam a nevüket… (interferencia)…  ma, észrevettem az egyik eltűnt tudóst… (interferencia)…   És egy nagy vörös foltban ült… tudom, hülyeség, de… úgy nézett ki, mint aki nyers húst eszik.
(Kapkodó légzés hallatszik)… megtámadott engem! A hátam mögé ugrott, nem tudtam, mit csináljak! Önvédelem volt! Francba… francba… (interferencia)…  tudós egyenruha volt rajta… még rajta volt a szemüvege, de a bőre szürke volt, duzzadó hólyagokkal teli, és a szemei… Visszajöttem a főhadiszállásra. Ki kell jutnom innen… (interferencia)
Ha valaki hall engem. Maradjatok távol a Naberia hajógyárától! Az állomás fertőzött… (interferencia)… Akik az expedíciónkban voltak, vagy halottak vagy átalakultak biomorph-fá… (interferencia)… Kramer mérnök … (interferencia)… ő az áruló.

Itt Ivan Kim UMC technikus. A lábaim eltörtek a robbanástól, a bordáim is eltörtek… (interferencia)… a phaser használhatatlan a túlmelegedéstől. A szkafanderem sértetlennek tűnik… (interferencia)… A robbanás előtt láttam Kramert. Közöttük ment… (interferencia)… mint egy próféta vagy messiás… ennek a szörnyű nyájnak a pásztora… (interferencia)…, sápadt bőr borította… (interferencia)… ősi rúnákkal tele. Csodával határos módon elkúsztam a hajóig. Bízom a robotpilótában… (interferencia)… Ez az utolsó üzenet.