The History of Modern Times [HUN] A modern idők története

570ab8cedbb98dad1559e7470bff.jpg

 

Az ölünkbe hullott egy jegyzőkönyv az Ellydium-Alpha felső vezetőinek titkos találkozójáról. Ma meg szeretnénk mutatni néhány részletet ebből az igazán jelentős dokumentumból.

 

Sokal:  Úgy látom, a mai téma sokak számára vitatott. Majdnem minden meghívott alkalmazott megtisztelte a konferencia termet jelenlétével. Még a nagyon elfoglaltak a távoli részlegekből is szakítottak időt, hogy meglátogassák szerény rezidenciánkat.

 

Dimeni:  Arlette, térjünk is a tárgyra.

 

Sokal:  Azért hívtuk össze mindnyájukat, az Ellydium társaság felelős vezetőit, hogy megmutassuk elmzőink jelentését. Kiderült, hogy nem a semmiért fizetünk nekik egy rakás galaktikus sztandardot. Készen állnak rendkívül érdekes adatokat megosztani velünk, amiket az összes lehetséges forrásból gyűjtöttek össze. Kérem, Dr. Parks.

 

Parks:  Hölgyeim és uraim. Jelentős elemzést végeztünk a tanulmány nyílt adataiból és a titkos forrásból szerzett adatokból. Ennek eredményeként, készen vagyunk bemutatni a számunkra élérhető galaktikus űr frissített politikai térképét.

 

A metropoliszból érkezett hírek elszomorítóak. A világ régi politikai szerkezete, stabil többszáz évig, szétesett az Idegen inváziós hullám közben. A belső világok részben elpusztultak, részben alkalmatlanná váltak az életre.

 

55a4fb5d369ee2ba801416c6a789.jpg

 

Mindenfelé túlélő Idegenek futkosnak, az általuk elfoglalt rendszerek száma ismeretlen, míközben kalózokkal, terroristákkal, vagy kétségbeesett rablókkal lehet találkozni még a civilizáció központjaitól távol is. Nem teljesen értettük, hogy milyen célt követtek az Idegenek az emberiség megtámadásával. Ráadásul, a kapott adatok elemzése kimutatta, hogy az emberiséget ért támadást számos, egymással semmilyen módon kapcsolatban nem álló idegen faj hajtotta végre. Még egymással ellenségesek is.

 

A helyzet különösen siralmas a régi Birobalomban. Az idegenek, akiket mi biomorphoknak hívunk, megszállták a Naprendszert és szétzúzták a Wardeneket. Az uralkodó sorsa jelenleg ismeretlen, mint ahogy az is, hogy most mi történik az elfoglalt rendszerekben. Azt beszélik, a Wardenek közül néhánynak sikerült evakuálni az uralkodóval egy manedék rendszerbe és, hogy egy portál vihar elszigetelte őket, de ezzel a verzióval kapcsolatban nincs megerősítés.

 

b035b626a56b3f69416556eeba53.jpg

 

Az Idegenekkel folytatott harc közben a Szövetség az úgy nevezett crystallidoknak volt jobban kitéve, amit a ritka kivételektől eltekintve, elég sikeresen visszavertek az Armadának köszönhetően.

 

Hivatalosan, a hatalom még mindíg a Szövetség Tanácsához tartozik. Ténylegesen, a cégekhez kezében van. A látszólagos rend mindenki számára hasznos, mert egy riadt ügyfél nem jól dolgozik és nem jól vásárol.

 

Fordítsanak különös figyelmet az olyan szervezetekre, mint a Sargas Foundation, a Corporation Suncorp, újgazdagok a Sci-Tech Universal-tól és a Hermes Block, ami minden korlátot átlépett és már rabszolga kereskedelemmel is foglalkozik!

 

Úgy tűnik, hogy minden ami maradt a Jerichoból az a Mendes Család. A többi család elment. Ugyanakkor, a bolygókon lévő és a pályára állított megmaradt ingatlanokat különféle MI-k kezelik. De ez csak az emberek hiányára utal. Próbálkozások, hogy kikérdezzék a MI-át arról, hogy hova és milyen körülmények között tűnt el az egész Jericho faj, nem hozott bármiféle eredményt.

 

A vakmerőbbek, akik elhatározták, hogy elsőként nézik meg az egykor lezárt Jericho rendszereket, azt találták, hogy néhány a sodródó városok közül még megmaradt, de némák voltak. Ezeknek az objektumoknak a letapogatása egy lehetséges biomorph vírusfertőzést jelez.

 

ccb0d1899916e3dd92da16cf811a.jpg

 

Különös figyelmet kell most fordítani az úgynevezett Sentinelekre. Annak ellenére, hogy a Techek a Jerichoval együtt eltűntek, számos MI irányítás alatt lévő objektum ennek a fajnak a szektoraiban maradt. Ők továbbra is úgy viselkednek, mint egy frakció és Sentineleknek hívják magukat. Céljaik nem világosak. De aktívan együttműködnek velünk és technológiát osztanak meg.

 

Sokal:  Köszönöm, doktor. Most lépjünk át más fontos témákra. Revenantok. Adataink szerint a vezetőjük hosszú ideje biomorph befolyás alatt van! El kell döntenünk, hogyan használhatjuk fel ezt az információt…