The Doomed Flotilla. Part 3 ‘Seventh Seal’[HUN] A halálraítélt flotta. 3. rész 'Hetedik Pecsét"

 

bbcfb9dad407aa8bdfdfde3a5560.jpg

 

 

A zavaros ragacs maradványai a bögre alján locsogtak. Nick egy kis fémszerkezeten ült, amit a készítői valószínűleg bárszéknek szántak. Két óra telt el és a létesítmény tulajdonosa már ferde szemmel nézte a lövészt, aki a kondenzált vízadagját kortyolgatta egész idő alatt.

— Nem unatkozol? — hallatszott  Sam hangja.

Nick megborzongott és feladta a várakozást a szerelő megjelenésére. Választ sem várva a lány kikapta a kezéből a bögrét, kiitta a maradékot és zajosan az asztalra dobta. Egy körfűrész lógott a háta mögött egy szíjon, így Nick nem nagyon tiltakozott.

— Az előleged — átadott neki egy szelet proteint, — gyerünk.

— Szóval, mi a terved?

— Ki kell nyitnunk a Hetedik Pecsétet.

Sam letört egy darabot a szeletből és a maradékot az overallja zsebébe tette.

—Hogyan?

— Nos… átvágjuk a szigetelést a fűrészeddel.

— A Hetedik Pecsét egy hajó? — Sam találgatott.

— Egy Jerikó cirkáló, — Nick még egyszer felmérte a szerelőlányt egy pillantással, de ezúttal nem a combmérete miatt. Még nem tudta, hogy megbízható-e. Úgy döntött, hogy még nem mondja el neki a valódi szándékait. — Lehet, hogy teljes hozzáférési kódja van, — mormogta a lövész.

Sam ránézett. A bizalmatlanság tisztán látszott az arcán. Nick nem tudott hazudni.

— Ha te mondod, — vont vállat, — csak emlékezz rá, hogy tartozol nekem.

Elmentek a céljukhoz, egyik légzsiliptől a másikig, egyik hajótól a másikig. A Hetedik Pecsét a 17. szektor legtávolabbi részén volt. Amikor négy földi hónappal ezelőtt a hajót megralálták, legénység nélkül sodródott és nyilvánvaló volt — a hajó fertőzött. Bevontatták és karanténba tették. Ezután az állomásnak elektromos problémái voltak és a lezárt hajókat külső generátorként használták  — kábellel hozzákapcsolták a pajzs rendszerhez. De az idő telt és a vírus nyomait soha nem találták meg. A karantént feloldották, a hajót részben kifosztották. De senki nem mert mélyen belemenni a rendszereibe és főleg  — a cirkáló sötét folyosóiba. Túlságosan misztikus hírneve volt a Jerikónak. Túl nagy volt az állomás lakóinak félelme a legmagasztosabbaktól, a misztikus fanatikusoktól.

A lövész biztosan csak egy dolgot tudott a Hetedik Pecsétről — a hajó még működőképes.

— Ez az? — a kilátó ablak mellett elmenve Sam rámutatott a hajóra, ami az állomáshoz volt dokkolva.

A kozmosz hatalmas feketeségének hátterével a sötétvörös cirkáló szinte láthatatlan volt. Az ágyútornyok, a kis hajók különböző leszálló helyei, a védelmi rendszerek — mindez elegáns, ugyanakkor rémítő Jerikó hajótest. A páncél hullámzott a szinte kikapcsolt pajzsok fényében. Úgy nézett ki, hogy a hajó lélegzik.

Nick csak bólintott. Egy csomó volt a torkában és nem tudott megszólalni.

Elérték a zárat, a lövész megdermedt. Sam megállt mellette.

Amikor a hajó az állomáshoz dokkoilt, senki sem tudta kinyitni az ajtaját, ezután a cirkáló páncélját plazmával égették. Ez a lyuk, mint várható volt hegesztett fémlemezekkel és keresztgerendákkal volt megerősítve. Itt kellett megnyitni a folyosót, ami miatt Nick Samet hívta.

De közel ehhez a zavaros helyhez a Jerikó hajó szegmentált paneljében egy nyitott ajtó tátongott.

— Ez normális? — kérdezte Nick Samet. Ő már szétszerelte az állomás felét és látott már ilyent.

A lány már levette a körfűrészt a szíjról és megmarkolta a fogantyúját. Ránézett a lövészre és megrázta a fejét.

Nick kivett egy kést a kopott katonai övből. Egyike a két szuvenírnek, ami megmaradt, amikor hirtelen megszakította a szolgálatát a császári gyalogságnál.

— Maradj itt, ne hagyd hogy bárki belépjen, — mondta, megpróbálva a lehető legcsendesebbnek lenni.

Sam válaszolt valamit, de a lövész nem figyelt. Megmarkolta a kést és elindult a Hetedik Pecsét sötétségébe. Teljesen sötét volt a légzsilipben, kivéve egy halvány fénysugárt, ami a félig nyitott ajtón tört be. De egy vörös fénycső villogott a cirkáló mélyén. Minden más hajóban ez vészjelzés volt, de a Jerikóban ez a normális. Ennek valami köze volt a szem implantátumhoz, ahogy Nick tudta.

A kopott talpak finoman zörögtek a fémpadlón. Valahol a hajó hasában a reaktor zümmögött, a levegőkeringető rendszer rácsai ritmikusan csörögtek néhány másodpercenként. Ebben a nyugtalanító csendben egy távoli hangot kezdett hallani. Minden lépéssel egyre határozottabb lett.

— A neved a mikroáramkörök énekében van, ó Ezerkezű, — mondta valaki lassan, — az igazságod a hálózati kódban van. Figyelsz minket a lencsék szemével és közvetlenül a diódákkal… Ó Próféta, vezess engem az igaz ösvényen, eltévedtem a sötétségben.

A furcsa mantra befejeződött és újra elkezdődött. Aztán újra. És újra. Az ötödik ismétlésnél Nick már leereszkedett a gépházba. A falakat vékony mész borította. Nem ismerte fel a nyelvet, amin a szöveg íródott. Azonban nem is akarta tudni a jelentését. Fokozatosan ősi félelem telepedett a lövész lelkére és minden lépés nehezére esett. A mantra újra és újra felhangzott, és a szavak Nick fejébe ragadtak. Önkéntelenül elkezdte ismételni őket.