The Doomed Flotilla. Part 2. Jericho Gift[HUN] A halálraítélt flotta. 2. rész. Jerikó ajándék

 

fec892e366fe11e08b8d95f6b847.jpg

 

 

Nick újabb lépést tett előre és csak akkor vette észre, hogy a fertőzés potenciális zónájában van. A sereg utasításai, amelyeket a parancsnoka évekig vert a fejébe, nagyon különlegesek ebben a kérdésben.

Mondani akart valamit, de csak a lélegzetét tartotta vissza.

— Teljesen bolond vagy? — A lány zavarodottan és elégedetlenül nézett rá.

— Finigan őrmester, ez igaz a maga módján — Dr. Albert Al-Khali, egy fiatal ember, akit az állomáson élelmezési vezetőként ismertek, közbeszólt. Az arrogáns vigyora mindig bosszantotta Nicket, de most az orvossal egy oldalon voltak. És folytatta: ‘A Liu vírus külső jelei, mint a hajótest megváltozása, csak a fertőzés második hónapjában jelennek meg.’

— De nincs ott egyetlen pilóta sem! — Sam fel volt háborodva és ahogy a szavai eljutottak Nickhez, hangosan és mohón beszívta a levegőt.

— Figyelembe kéne venned, a nő szakmájában ez elsőre nem nyilvánvaló.

A lövész igyekezett valami éleset válaszolni, de a gyomra megkordult és inkább ezt mondta:

— Ezúttal sokkal többen voltak.

— Igen, igaz — Albert helyeselt.

— Kétszer annyian.

— Pontosan.

— Ha legközelebb tizenhatan lesznek, nem tudom, mit csinálok.

— Akkor valaki más lesz.

Nick összeszorította a fogait.

A doktor egy egész szalonna ízű protein rudat vett elő a laboratóriumi köpenye zsebéből és neki adta. Mi ez a nagylelkűség?

— Jó munka — Ezután azonnal Sam felé fordult: ‘Megoldottad?’

— Jerikó— mondta a nő.

— Cyberek? — kérdezte Nick és egy hűvös pillantást kapott a doktortól.

— Csak Bartle tudja! Nem olyannak látszottak — válaszolta Sam.

Ennek a rémálomnak a kezdete előtt, ahogy a lövész felfogra, a lány az EZsK-nál dolgozott, mint kezdő szerelő. Így lehet, hogy olyan szavakat hallott a Mendes pilótáktól, hogy ‘Bartle’.

— Azt hiszem, egyszerű kalózok, mint mindig — Albert összedörzsölte a kezeit — sikerült valami hasznosat szerezni?

— Hogy lehet a kalózoknak ilyen technológiája? — Nick nem állt le.

— Mit érdekel? — A doktor fekete szemei megvillantak — Bármik is, nem fogják a hajóikat ránk küldeni. Mi vagyunk az átkozott Halálra ítélt flotta! Emlékszel? Minden acéltörmelék számít itt. Ki dobná ki egy iridiummal teli hajókat!

Egy pillanatra csend volt  a hangárban, kivéve a hidraulikus fűrészek sivítását.

— Tele vannak iridium üzemanyaggal? — mormogta Nick.

Dr. Al-Khali arca teljesen kiismerhetetlenné vált. Valamikor a doktor egy nagy társaságnál dolgozott. Fontos dolgokat vezetett, tudományos sikereket ért el. Felfedezte az ismeretlent. Most csak egy fáradt zombi, mint mindenki más az állomáson.

— Ez még mindig nem elég, hogy bárhova menjünk innen — a doktor meglendítette a kezét.

Egy hűvös pillantást vetett Nickre, bólintott Samnek és valamit mormogott az orra alatt és a kijárat felé indult. Néhány másodpercig Nick figyelte, hogy megy aztán elkezdett járkálni a hajó oldala körül. Valami zavarta. Még a seregben tanulmányozta a Jerikó taktikáját. Igen, a legtöbb hajójuk távvezérelt volt, de volt valami baj. Az ellenfelek a csatában túl jól viselkedtek. A hangár lámpáinak fénye megcsillant a hajótesten. Nick leguggolt és egy kis optikai érzékelő lencsét talált. Belül egy mozgó membrán látszott. A lövész kicsit balra mozdult, a membrán szeme követte. Jobbra mozdult — a szem szintén. Ezután Nick a lencse elé tette a kezét és különböző irányokba lengette. A mechanikus szem minden mozdulatát követte.

— Biztos, hogy kikapcsoltad az összes rendszert? — Kiáltotta a műszerésznek.

— A motorok és a fegyverek ki vannak kapcsolva, akárcsak a kommunikációs egység —válaszolta Sam.

— De a fedélzeti komputer még működik?

— Valószínű. Általában saját áramkörük van.

Ez nem egy egyszerű hajó volt, nem. Bármilyen program volt a Jerikós hajó komputerében, most Nicket figyelte, tanulmányozta és memorizálta. A lövész úgy érezte, hogy bámulja — hidegen, de eltökélten. Ez egy drón volt. Nem volt pilóta a távirányítónál. A gép magát irányította.

Próbált úgy tenni, mintha nem félne, Nick felállt és ellépett. A doktor tényleg azt hisz, hogy a támadások nem lesznek intenzívebbek? Ha ezeket a gépeket nem emberek irányították, csak egy program, akkor nem számítanak nekik a veszteségek. Nem érdekes, hogy hány hajó száll fel — egy vagy ezer. Nem, nem. Ha egy egyszerű katona gondol erre, akkor Dr. Al-Khalinak is kéne. Ő tudja. De mit tervez tenni ezzel?

— Sam, meg tudnád mutatni a repülési tervet?

— Igen, természetesen, hadd… — a nő a kerekes asztal felé fordult, ahol a hajóról leszedett legértékesebb részek voltak  — milyen furcsa. Biztos vagyok benne, hogy a tablet itt volt.

— Voltak rajta belépési kódok? — Nick hangja megcsuklott.

Sam gondolkozott egy pillanatig.

— Csak részlegesek. Személyes ellenőrzés nélkül ezek használhatatlanok. Tudod külön válogatjuk a hajótestet.

Nick elkezdte felfogni, hogy mit akart tenni a doktor. Hiányzó tablet, iridium üzemanyag. A kirakós összeállt. Egy kérdés maradt, hogy akar a gazember behatolni a cirkálóba. És hogy tudná Nick megcsinálni.

A lövész egy pillantást vetett a műszerészre. A csípője túl széles, hogy bejusson a motorrendszer fúvókájába.

— Amikor elkészültésl, fogj egy fűrészt és keress meg a tizenhetes szektorban —parancsolta és elindult a kijárat felé.

— Hozzám beszélsz? Miért tenném…

Nick egy egész protein adagot lengetett. A Halálraitélt flottában az étel minden ajtót kinyitott. Az összes többihez egy körfűrészre van szükség.

 

Folytatása következik…