Science News. Inner space[HUN] Tudományos hírek. Belülről.

 

555b9098791110f98a67968e0125.jpg 
 

 

 

Üdv mindenkinek! Ismét az önök örökös tudományos blog szerzője Marcus Chromakeykus! Ma első alkalommal az egyedi új ‘Ellydium’ hajó belsejéből — a Waz’Got fregatt! A hajó útjának során Dr. Matthew Gilmore és Conrad Dimeni társaságában vagyok.

 

 - Hello, Conrad, Matthew, Boldog vagyok, hogy ismét láthatom Önöket!

 - Én is örülök, hogy látlak, Marcus. És boldog vagyok, hogy megmutathatom az új szuperhajónkat.

 - Igen, nagyon lenyűgözött a múlt héten, hogy elsőként láthattam akcióban. De ma még jobban le vagyok nyűgözve, hogy először itt bent lehetek . Az hallottam, valahogy biomorphokat használnak?

 - Igen, Marcus. A hajónk a legújabb technológiát használja, amit a laboratóriumokban Dr. Matthew Gilmore vezetésével fejlesztettek ki. Ez egy egyedi kombinációja a Crastallydok és az ellenségeik — a Biomorphok képességeinek.

 - Várjon! Biomorphok és Crystallidok — ez nem ugyanaz a dolog?

 - Ez egy nagyon népszerű tévhit. A legújabb kutatásaink meggyőzően bebizonyították, hogy ezek alapvetően eltérő lények. Hisszük, hogy ezek két egymással harcban álló faj.

 - Harcban álló? De eléggé barátiak voltak, amikor megtámadtak, minket embereket!

 - És mégis így van. Hisszük, hogy ők egymás ellenségei. Ezt a következtetést a Leviathanon végzett kutatásaink alapján vontuk le, ahol az ‘Ellydium Theta’ állomás épült. Ez egy nagy iridium gyárnak tűnik. És nem csak iridiumot.

 - Tehát ezt bányásszák a Leviathan belsejében!

 - Igen, Marcus. A Leviathan tele van rejtélyekkel és meglepetésekkel. Még csak most kezdjük felfedezni.

 - Bárcsak vethetnék egy pillantást oda. Mennyire kár, hogy legutóbb nem működött.

 - Remélem, Marcus, hogy ez nem az utolsó találkozásunk és komolyan tervezünk egy kirándulást a Leviathan belsejébe.

 - Nem veszélyes ez? Kísérleteket végezni idegnek keresztezésével és azt zsoldos pilóták kezébe adni?

 - A tudományt nem lehet megzavarni ostoba előítéletekkel és korlátokkal! Különösen most, hogy a támadó idegenek a galaxisunkat csatatérré változtatják. Minden lehetőséget meg kell ragadnunk! Igen, van kockázat. De nézze meg, milyen csodálatos eredményeket érnek el a pilóták a hajóinkon! eközben folytatjuk a kutatásainkat.

 - Köszönöm, Conrad. Köszönöm, Matthew. A tudomány csodákat tesz! Ennyi volt mára. Készüljenek a jövő hétre. Marcus vagyok, és maradjanak velünk!

_ Folyt. köv… _

 

Eddig megjelent:

 

  • [Science News. Back to the future!](< base_url >/index.php?/topic/33192-science-news-back-to-the-futurehun-tudom%C3%A1nyos-h%C3%ADrek-vissza-a-j%C3%B6v%C5%91be/)
  • [Science News. Life!](< base_url >/index.php?/topic/33252-science-news-lifehun-tudom%C3%A1nyos-h%C3%ADrek-%C3%A9let/)
  • [Science News: Ariadne contract](< base_url >/index.php?/topic/33330-science-news-restricted-episode-ariadne-contracthun-tudom%C3%A1nyos-h%C3%ADrek-eltitkolt-epiz%C3%B3d-ariadne-szerz%C5%91d%C3%A9s/)
  • [Science News. Free market](< base_url >/index.php?/topic/33328-science-news-free-markethun-tudom%C3%A1nyos-h%C3%ADrek-szabad-piac/)
  • Science News. Life!
  • [Science News. Remains of the Lost Ships](< base_url >/index.php?/topic/34039-science-news-%C2%A0remains-of-the-lost-ships/)