Ruins of eternity [HUN] Az örökkévalóság romjai

9a7ccbb7177ea4e944d6525b07f8.jpg

Ó Monolith, a Jerikó legenda. Az Eltávozottak flottájának büszkesége, a Liu család ősi szentélye. Egy megviselt üvegszálas sisakon át nézem az elhagyott tereidet, a felhőkarcolóid elpusztított tornyait. Az emlékműveid sebei az én sebeim. A halottak emlékei az én emlékeim. Oly sok idő telt el, de a veszteség fájdalma még mindig a szívemben van.

 

Itt, a fenséges városban, egykor megtaláltam és elvesztettem a boldogságot. A családom. Nem voltam velük, amikor az Egyesült Flotta végzetes csapást mért. Sok év telt el azóta és most újra itt állok. Bartle templomának főterén…

 

Hogy lehet, hogy megint itt vagyok az Antaress rendszerben? Az út hosszú volt. Minden egy éve kezdődött az én és csapatom számára. Amikor a rejtélyes Bróker egy, a SY3176-GIII-A4 rendszerbe szóló megbízást adott nekünk. Egy régészeti expedíció álcája alatt be kellett szivárognunk a Halott Világ (’Dead World’) kisbolygón található, régóta elhagyatott állomásra. A gázóriás, amely körüli pályán van a kisbolygó, még sokáig kísértett a rémálmaimban. Mint a sötétség tekintete, csaknem fekete szemei egy rejtélyes lánynak, a Bárka megannyi szarkofágjának egyikébe zárva, amivel a földalatti labirintusokban találkoztam.

 

Ott, az állomás hosszú ideje elhunyt utolsó lakójának mumifikálódott teste mellett, rátaláltam a rossz véget ért naplóra. A kortalan puha műanyag oldalak rendezett sorokban voltak megtöltve a tapasztalataival. Gyűlölet és szeretet összetettségei. Valami értékes is volt benne. Említés egy felfedezésről. Csaknem egy legenda. De ez a legenda volt az, ami először vezetett el engem Moragba, ahol Ellydium aktívan kutatott egy, a MOA-2011-BLG-322 óriás egyik kísérő bolygóján lezuhant hatalmas hajót. 

 

Az alkalommal elkéstem. A siklónak a rakománnyal volt ideje felszállni. A rejtélyes lelet, amit az Átkozott örökségnek (‘The Cursed Legacy’) hívunk, hosszú időre eltűnt. Azt beszélik, hogy tartalmazza mindazt az igazságot, ami a világunkkal történt. A múltját, jelenét és a jövőnket. Láttam, mit tehet az emberrel. Az Ellydium Központ folyosóit vér árasztotta el és a túlélők a katakombákban elvesztették az eszüket.

 

És itt vagyok. A Monolithban. Az utam ismét ide hozott. A Bróker még egyszer felvette a kapcsolatot. Az elmondása szerint, itt volt, valahol a halott város mélyén, ahol a lelet aktivitását újból észlelték. Vagy több leletét. 

 

Meg kell tudnom az igazságot. A Schokn testvérek már pályára állva várnak rám a hajóikban. Az átjárók megnyílnak. Kemény napunk lesz. A kihívások ideje még nem ért véget…

 

_ Folytatása következik… _