Project Evolution. Intercepted video[HUN] Evolution projekt. Elfogott videó

 

ef959bf71e9fb0792f7618593da4.jpg

Kriptogram  17H-44.G
Küldő : Birodalmi Biztonsági Szolgálat
Címzett : Birodalmi Űrflotta legátusa Festus Morten
Tárgy : Re: Evolution projekt
 
Az Ön U561.25 kérését az ‘Ellydium’ állomás RG7 blokkjában történtek videó átiratához teljesítjük.
 
Üdvözlettel, Birodalmi Biztonsági Szolgálat 814 ügynök.
Dicsőség a Császárnak.
 

 
Csatolmány a 17H-44.G kriptogramhoz
‘Ellydium’ állomás RG7 blokk videó átirata
 

Két ember fehér köpenyben [A továbbiakban:   Első tudós  és  Második tudós] megvitatja a cézium atomok kölcsönhatását bizonyos ‘ellenőrző minták’ felszínén. A beszélgetés emelt hangon folyik. Egy ember fekete öltönyben [a továbbiakban:   Öltönyös ember] belép a kamera látómezejébe.
 
Öltönyös ember : Megoldották a problémát?
Első tudós : A tesztanyagoknak túl kiterjedt és összetett a molekuláris szerkezete, hogy elméletileg kiszámítható legyen a mutáció, és …
Az Öltönyös ember egy kézmozdulattal megállítja a tudóst.
Öltönyös ember : Az Igazgatóságnak eredményekre van szüksége, nem kifogásokra! Mire van szükségük a kutatáshoz?
Második tudós : Szükségünk van új repulzorokra, egy kvantumfizika specialistára, pár tucat technikusra, nem kevesebb, mint 30 tonna új anyagra.
Öltönyös ember : Adjanak hivatalos kérelmet, a technikusok és a specialista 5 sztenderd napon belül megérkeznek. Az anyagért a Brókerhez kell fordulniuk. Ha az anyag egy kissé … ahem… “romlott”, problémát okozhat a kutatásban?

 
Az Első tudós megrázza a fejét, ezután ránéz a Második tudósra aki megismétli a mozdulatot. Az Öltönyös ember bólint, megfordul és elhagyja a kamera látószögét.
 
Első tudós:    [halkan]: Elment az eszed? Már több, mint egy milliárd kreditet költöttünk ezeknek a … dolgoknak a kutatására … , és nem értünk el semmit.
Második tudós:  [halkan]: Ne izgulj. Nagyon közel vagyunk az áttöréshez. Csak emelnünk kell az elemek számát, amik kapcsolatba lépnek az anyaggal. És talán végbe lehet vinni irányított közepes és mikro injektálás nélkül.
Első tudós : De ez veszélyes! Nem tudjuk megjósolni…
Második tudós : Nincs más választásunk! Ha nem szállítjuk az ‘Ellydiumnak’ hamarosan az eredményt … félek elképzelni, hogy visszafizettetik velünk a pénzt.
 
Első tudós hangosan nyel egyet, hátrál, a kamerában láthatóvá válik mögötte az asztal. Az asztal tele van zöldes ásvánnyal, halványan sugárzik egy belső fénytől. Az ásvány felszíne mozog, mintha élne. 

[A felvétel megszakad fájl hiba miatt]
 
Átvitel vége.