Cryptogram NN00-564722
Küldő : Eugene
Címzett : agness@star_conflict
Küldve : Júniua 29. kedd
Tárgy : Kristály Kakukk
Kakukk, kedves Agnes!
Köszönöm az információt Yusuf családjáról. Nagyon örült, amikor hallotta, hogy visszatértek a belső világokba azután a szörnyű Jerikós támadás után és hogy a Szövetség nagyobb segélyt kezdett fizetni nekik! Ma bemutatta nekem a kollégáit. Átlopakodtunk az ő állomásrészükre. Persze emlékszel, hogy a kiszolgáló személyzet nem beszélhet a tudósokkal.
Vicces, hogy ők maguk sem ismerik ezeknek a rendszereknek, amin dolgoznak a fő fejlesztőjét. Alap tervrajzok vannak titkos adat csomagokban feltöltve valahonnan (képzeld!) az Idegen űrből.
A tudósokkal beszélgetve derült ki, de csak ennyi, Többet nem tudok. A leveleimet átnézik. És ha ez így van, akkor egy csomó büntetést kaphatok! És én elég sokat akarok keresni a házamért.
De van több-kevesebb nyilvános információ. Például a Leviathan. Valószínűleg hallottál arról a félelmetes Crystallid állomásról a hírekben. Éa azt mondtam valahonnan onnan jött. Ők azt mondják az egész bolygót használták és a mélyébe iridium jött létre a Jel hatására (igen, az egyetlen). És a Crystallidoknak nagy szüksége van rá. Mindegy, hogy üzemanyagként vagy építőanyagként, nem tudom. Az ősi időkben az első űrséta előtt hatalmas iridium bányász és feldolgozó üzemeket építettek különböző bolygók belsejében. Nos, semmi nem maradt, lerombolták a bolygót és a gyárat és átalakították harci állomássá — ez a Leviathan.
Ezzel együtt a Leviathanról volt egy különleges hír is. Volt egy expedíció, ami kudarcba fulladt… és én azt hiszem, minden Ellydium tech onnan ered. Mintha a Leviathan maga, vagy valaki a fedélzetéről segítene a tudósoknak.
De te, szerelmem ne aggódj semmiért. Itt az Ellydium társaságnál (főleg Yusuf és a kollégái) éjjel-nappal dolgozunk, hogy ti biztonságban legyetek. Megmutatták nekem egy új termál fegyver prototípusát és én mondom — ez már valami! Több célpontot talál el, a lövedékek célkövetők! El tudod képzelni az elért technológia szintjét?
Hamarosan mindenről értesülsz a hírekben. És ha vársz egy kicsit, mindent személyesen mondok el neked. Néhány hét múlva talán szabadságra mehetek és végre láthatjuk egymást!
Szeretettel,
Eugene.
[Társalgás erről angolul](< base_url >/index.php?/topic/30684-operation-%E2%80%98crystal-cuckoo%E2%80%99-discussion/&do=findComment&comment=369787)