Operation ‘Crystal Cuckoo’. First cryptogram[HUN] 'Kristály Kakukk művelet. Első titkos üzenet.

68663b855a4fc45c386ea64b4f3b.jpg

 

Cryptogram  NN00-564563
Küldő : Eugene
Címzett : agness@star_conflict
Küldve : Június 9. Csütörtök
Tárgy : Kristály Kakukk

Hello, kedves Agness!

Ha ez a levél eljutott hozzád, akkor sikerül egy kicsit kijátszani az átlépni zárlatot, kijátszani az Ellydiumot. Mióta egy egyszerű rendszer adminisztrátor vagyok, senki nem mondta nekem, hogy mi történik itt. Ennek az lehet az oka, hogy nem fordítanak nagy figyelmet rám. A tudósok egy másik történet. Emlékszel a Paul nagybácsimra? A Doktor, az állatorvos. Régóta nem láttam őt. Aláírattak vele mindenféle titoktartási nyilatkozatot is, amikor a Genmods-nál dolgozott a Szövetségi fejeseknek. De ez itt egész más. A kezelőszemélyzetből senki nem látta az itteni tudósokat.

De ez miért érdekel? Tudom, hogy aggódsz miattam. Jól vagyok, az étel finom, a levegő tiszta és az állomás teljesen biztonságos. Nem, idegenek nem járkálnak a helyi folyosókon. Ha-ha.

Persze, ijesztő az összeszerelő csarnok közelében dolgozni. Bár, egy fegyvergyár a legbiztonságosabb hely a háború alatt, nem? A fegyverek, amiket a Társaság gyárt nagyon hasonlítanak a Crystallid képekre, amiket láttunk. El tudod képzelni, hogy nem igazán készítik őket, hanem csak növesztik a kristályokat valamilyen formában. Néha úgy tűnik, hogy ezek a kristályok élnek. Fura, ugye?

Sokan beszélnek itt a Crystallidokról. Egy kolléga mondta ebéd közben, hogy a hajóikon nincs pilóta. Hogy az egész idegen hajó — maga az idegen. Azt is hallottam, hogy tudják hogy gondolkoznak, de nem igazán élnek. Azt mondják talán valamilyen drónok. El tudod képzelni?

Nem tudok a fegyverekről részletesen írni, de biztos megérted. De nemsokára láthatod magadat, a hírekben. Készülnek a kereskedelmi forgalmazásra. Az első szállítmány a zsoldosoknak megy. Azt lehet mondani, hogy úgy néz ki nem láttak még ilyent.

Amennyire tudom, ez még csak a kezdet. Nagyon szorosan dolgoznak az idegen technológián. El sem tudom képzelni, hogy mi jön ezután.

Szeretettel,
Eugene-ed.

U.i. Várom gyors válaszodat!