Intercepted ‘Northstar’ message[HUN] Elfogott 'Northstar' üzenet

1d00f1aa6cd39af414162a54c237.png

c07f2cfa5597027324c8307461c5.png

Robert ** Artego kapitány repülésnapló **,

‘Northstar’ csatahajó

November 13

17:34 STE

Bejegyzés ST24578

Egy nagy planetoid árnyékában vagyunk és úgy néz ki itt leszünk egy pár órán át. Doktor Pavlov folyamatosan kiigazítja az útvonalat. Azt mondja, hogy itt minden halott. Nem vagyok teljesen biztos abban, hogy ez mit jelent. De eddig mindig igaza volt – az Alien űrön átvezető utunk során (egy teljes hétig!) még nem találkoztunk egyetlen ellenséggel sem. Úgy gondolom, hogy van neki egy csillagtérképe az útvonalaikkal és a kódjelekkel. Ha valaha úgy dönt, hogy megosztja ezt a titkot, akkor a társaság milliókat kereshet. De most meg kell dolgoznunk bármilyen lehetőségért. Az Alien technológia titka itt van valahol egy csöndesnek látszó bolygó felszíne alatt egy heti távolságra a jelenlegi pozíciónktól, a jó doktor szerint. Sajnos nem kaptam pontos koordinátákat. A doktor soha nem tartotta szükségesnek, hogy felvilágosítson engem.

Reménykedjünk, hogy minden zökkenőmentesen megy.

Csatolok két üzenetet, amit doktor Pavlov adott, amikor megkérdeztem, hogy mi várható a célunknál.

Adás vége.

Társalgás erről angolul

Magyarul a poszt alatt lehet hozzászólni

‘Northstar’ Első nap a bolygó körül

Robert Artego kapitány naplója

‘Northstar’ csatahajó

November 20

17:34 STE

Bejegyzés ST24677

A mai nap a mi kis kalandunk második hete és az első napunk a № 046253 bolygó körül. A repülés alatt úgy gondoltam, hogy saját nevet adok neki, de meggondoltam magam, amikor megláttam. Valóban szörnyű. A fedélzetről tisztán látom a felszínen az ősi romokat. Valaha egy város lehetett, autópályákkal körülvéve. Olyan, mintha az idegen város fényei bármelyik pillanatban felgyulladhatnának. De ki tudja, mi ez valójában. Most mélyen az Alien űrben vagyunk. Ne feledjük, itt minden halott. És bármi megpróbálhat azonnal megölni minket.

Dr. Pavlov az expedícióra készül. Valószínűleg a romok több kilométer mélységben vannak, bár lehet, hogy tévedek.

A szenzorok nem mutatnak semmi veszélyt. A hajót a bolygó árnyékában tartjuk és még senki nem vette észre. Azt hiszem, Dr. Pavlov és csapata engedélyt kapott a felszínre ereszkedésre. Reméljük, megtalálja, amit keres és itt hagyhatjuk ezt a sötét helyet minél hamarabb.

Üzenet vége.

Az üzenettel elfogott adatok:

5c937e1ae989b3407eb3f61341df.png

[Társalgás erről angolul](< base_url >/index.php?/topic/28736-intercepted-%E2%80%98northstar%E2%80%99-message-discussion/)

Magyarul a poszt alatt lehet hozzászólni

‘Northstar’ Krónikák. Bion leszállás

‘Northstar’ csatahajó

November 27

03:12 STE 

Bejegyzés ST27011

Egy ideig rádiócsendben voltunk. A Crystallidok elég nagy csoportja haladt el szorosan mellettünk — kifeszítettek egy smaragd színű szalagot valahol a láthatóság határán és ezután eltűntek. Ha a navigátor nem erősítette volna meg a megfigyelést, azt hittem volna, hogy csak egy álom. Minden nap úgy érzem, hogy nő a szorongás a csapatban … és bennem. Ez a bolygó. Valami baj van vele.

Pavlov kapcsolatba lépett velünk. Nem értettem a szavainak a felét. Az adatcsomagokat már titkosították a társaság tudósai, de ettől még értem, a romok kiterjednek mélyen a felszín alatt. Pavlov csapata folytatja a leereszkedést. Eddig incidensek nélkül.

A bolygónak üreges szerkezete van. Egyértelmű bizonyíték, hogy hihetetlenül gazdag iridium lelőhely volt, de már minden bánya teljesen üres.

A doktor beszélt valami haldokló organizmusról, amit Bion-nak hív és a bolygó szerkezetéről. Nem tudja megmondani, hogy mi ez az organizmus — maga a bolygó? De úgy néz ki, ezt jelenti. Pavlov azt mondja, hogy Alien konstrukció… Azt hiszem konstrukció, mint egy implantátum.

Pillanatnyilag nem tudok következtetéseket levonni az adatokból.

Üzenet vége.

Az üzenettel elfogott adatok:

7efd6236f14839809c3f38c21f43.png

[Társalgás erről angolul](< base_url >/index.php?/topic/28736-intercepted-%E2%80%98northstar%E2%80%99-message-discussion/)

Természetesen magyarul a poszt alatt lehet hozzászólni.

‘Sarkcsillag’ Krónikák. Leviathan

‘Sarkcsillag’ csatahajó

December 4

15:42 STE

Bejegyzés ST27023

Jeladók telepítve. Pavlov elérte a Leviatant. Így hívja az Idegen építményt a bolygó belsejében. Már nem mutatom a jelentéseit senkinek. Ha a jó doktor nem őrült meg és igazat mond… az mindent megváltoztat. Pavlov azt mondja, hogy az egész Bion bolygó egykor élt… érzett. Az iridium benne rejtőzött — valami olyasmi lehetett neki, mint a vér. Azt bizonygatja, hogy a Crystallidok évezredekkel ezelőtt hevesen támadták a Biont és erőszakkal rátelepítettek egy implantot — a Leviatant. És ezután kezdtek iridiumot bányászni.

A Bion most halott és a Leviatan alszik. Pavlov egy orbitális támadást akar. Le akarja bontani a burkolatot és mélyebbre akar ereszkedni. Nem vagyok benne biztos, hogy ez jó ötlet: tényleg fel akarjuk kelteni az Idegenek figyelmét? És ha túl veszélyes? Különben is a Sarkcsillag fő fegyvere nem erre lett tervezve, ehhez meg elég energia kellene.

A mérleg egyik oldalán a legénység biztonsága és a másikon… ki tudja milyen kincseket rejt a Leviatan? Ha így van, akkor ez a század, nem ezred része annak, amit Pavlov ígér…

Üzenet vége.

Az üzenettel együtt elfogott adatok

b5625a4c6b618a739a201cd41072.png  

‘Sarkcsillag’ Krónikák. Utolsó üzenet

‘Northstar’ csatahajó

December 11

23:12 STE

Bejegyzés ST27147

‘Northstar’ csatahajó, Robert Artego kapitány. Veszélyben vagyunk az Ydra szektorban, ha a navigációs rendszernek hinni lehet.

Orbitális támadás hasította szét a bolygót. Amit láttunk belül… nehéz leírni. A sziklákon túl, láthattunk valamit, ami úgy néz ki, mint egy hatalmas állomás, halványan emlékeztet az Idegen hajókra. Az Űrflottánál töltött éveimben még soha nem láttam ilyent, még Jerikóban sem. Néztük azt a Leviatánt… és az nézett minket. A legénység minden tagja érezte, még én is. Bármi is volt igazából — élt, intelligens volt. És az volt a legrosszabb intelligencia az univerzumben.

A támadás percek múlva elkezdődött. A Crystallidok a semmiből tűntek elő. Az automaták dolgoztak először. A tüzéreink másodpercekkel később csatlakoztak.

Nagy nehezen sikerült leküzdeni a három hullámban érkező támadást amikor Pavlov kapcsolatba lépett velünk. Azt mondta, jöjjünk közelebb a felszínhez. Először azt gondoltam, hogy a doktor evakuálni akar és elhagyták a Leviatánt. Hamarosan kiderült, hogy Pavlov nem a saját életét akarta megmenteni, hanem a miénket. Nem tudom, kinek adta el a lelkét, de egy kapu jelent meg a Leviatán felszínén. A sivár felszínen keresztül az ismerős csillagképeket láttam.

‘Teljes gőzzel előre’ — parancsoltam.

A kapun áthaladva elvesztettük a második fegyverzet fedélzetet és a kommunikációs szobát, de … túléltük. Nem követtek minket Idegen hajók.

Ha ez tényleg az Ydra, akkor a Sarkcsillagot a Naberia hajógyár felé irányítom. Nekik van anyaguk a javításhoz és kommunikációs eszközeik.

És még egy dolog. Talán dokumentálnom kéne. Mielőtt a kapuba ugrottunk, Pavlov utolsó szavai ezek voltak: ‘Visszajövök.’

Üzenet vége.

Üzenettel együtt elfogott állományok:

15fbe017b75fefd1f089cb1fbf7e.jpg