Developer Blog. Invasion History (Part Four)[HUN] Fejlesztő blog: Invázió történelem (Negyedik rész)

 

3bc660d1371df8172bffea354322.jpg

Már több, mint két éve, hogy elkezdődött az Idegen invázió az ember lakta világok ellen. Sok minden történt a peremszektorokban azóta — a galaxis emberiség által feltárt részében. Az emberek legnagyobb szerveződései  — a Birodalom. a Szövetség és a Jerikó majdnem teljesen elvesztették a befolyásukat és hatalmukat. Eljött a magántársaságok hajnala. Ezek közül a legnagyobb és legjelentősebb az ‘Ellydium’ volt, aki sikeresen megépítette az űrállomását, az ‘Ellydium Thetat’ az Idegen világokban és kifejlesztette a saját hajóágát, fegyvereit és moduljait.
 
Ma el szeretnénk mondani a pilótáknak, hogy mi történik a Star Conflict világában, nem csak a peremszektorokban hanem a központokban is. Sajnos az emberiség belső világairól az adatok rendkívül ellentmondásosak és nagyon nehéz teljes képet adni a helyzetről.

Háború utáni világ
f25c16a0d6e82cea21054bf4e4c8.jpg
A háború az Idegenekkel komoly próbatétel volt az emberiségnek. Nincs olyan állam vagy szervezet, aki ezt változás nélkül túlélte. Sem a régi sem az újonnan alakult frakciók nem tudták irányítani a területüket. Rendszerek vesztek el. A világ egy háború utáni káoszba süllyedt.
 
Túlélni az Idegeneket pánik volt mindenhol, az általuk elfoglalt rendszerek száma nem ismert, mialatt kalózok, terroristák és elkeseredett rablók tűntek fel még a korábbi civilizációs központoktól távol is.
 
A legutolsó portál vihar csak súlyosbította a helyzetet. A rendszerek az ‘anyaországi’ kapcsolat nélkül humanitárius katasztrófába süllyedtek vagy önállóvá váltak. A Háború az Idegenekkel nem egyesítette az emberiséget. A szeparatista érzelmek erősek még az egykor hűséges rendszerekben is.
És bér a portál vihar lecsillapodott néhány rendszerben, a jelenség természete nem teljesen érthető. Néhány kutató azt hiszi, hogy ez csak az alakját változtatja és még kaotikusabb lesz. És hamarosan boldogok leszünk, ha az ugrókapuk legalább évente működni fognak. Ki tudja — lehet, hogy ez csak az igazi vihar előszele?

Mi az, ami igazán megállítja az Idegeneket?
  06f37207e7bc12bf1a8e0c2e0c4f.jpg
Továbbra is ott a megoldatlan kérdés: ha az Idegenek ilyen fejlett technológiával és jelentős tűzerővel rendelkeznek, akkor miért nem fejezik be a hódítást és irtják ki az emberiséget?
Nem valószínű, hogy a határ menti zsoldosok kétségbeesett támadásai a Rombolók és Szennyezők ellen súlyos veszteséget okoznak az Idegen flottának és jobb belátásra bírják őket. A három központi zóna központjai biztos láttak sokkal nagyobb csatákat. És bár a propaganda azt mutatja, hogy az emberiségnek sikerült túlélni, a valóságban nem dicsekedhet nagy győzelemmel. Az Idegenek nem mennek el és nem szakíthatjuk el a hozzájuk kötő láncot akármikor. De úgy tűnik, hogy miután felfedezték a galaxist és elfoglalták a nekik kellő rendszereket, az Idegenek egyszerűen elvesztették az érdeklődésüket irántunk. És még az ‘Ellydium’ társaság is szinte bűntetlenül behatolhatott a saját világukba. Mi ez — valami Idegen logika, vagy az Inváziónak más célja volt, mint az emberiség megsemmisítése vagy leigázása?

Két Idegen faj
383018eedf88b6b944b9921ce413.jpg
A rejtély megoldásának a  kulcsa lehet az az egyre terjedő szóbeszéd, hogy az Idegenek nem egy faj, hanem két rivális civilizáció. Biomorphok, akiknek a nevét tévesen használták az összes Idegenre az Invázió kezdetén és a Crystallidok, akiket az ‘Ellydium’ vezetésével sikeresen tanulmányoztak.
 
Meglehet ennek a két fajnak a gyökere közös és a konfrontációnak hosszú története van, amibe az emberiség tudatlanul belekerült. Hogy magyarázzuk a két faj technológiájának az egyezőségét? A háború alatt a Biomorphok az Crystallidok oldalán harcoltak vagy az irányításuk alatt.
 
A szóbeszéd forrása, hogy a Biomorphok és a Crystallidok nem ugyanazok a dolgok, nyilvánvalóan a központi szektorokban dúló csaták néhány túlélője. Ezek a történetek gyakran említik a Birodalom szívében a csatákat — állítólag ezek a csaták a Biomorphok és Crystallidok között hatalmasak és erőszakosak voltak. De semmi közvetlen bizonyíték nincs.

Mi történt a fővárosokban?
6951bade53541cc7ce771ef10e61.jpg
Nincs semmi pontos információ arról, hogy mi történt a három szuperhatalom központi szektoraiban. És az egész inert Galaxisban.
A független peremvidéki frakciók és a nagy társasági csoportok időnként megpróbálnak kapcsolatot létesíteni az ‘anyaországgal’, de sok kapcsolat inkább csak helyi — mint más rendszer vagy frakció, és fogalmuk sincs mi történik a területükön vagy a közvetlen irányításukon kívül.
Magányos futárok és felderítők próbálják kitapogatni az utat a központi szektorokhoz, de egyik sem tér vissza vagy hihetetlen szóbeszédek forrása lesz.
 
Egy felderítő azt állította, hogy a Bartle szektor mélyén nem talált egyetlen élő lelket sem. De az automatikus Jerikó állomások tökéletesen működtek: a hajóját megjavították, újratankolták és még az űrben talált dolgokat is eladta.
 
A Birodalom a legaggasztóbb pletyka forrása, miszerint a Naprendszert blokád alá vonták az Idegenek. Őrzi még a Warden rend vagy az emberiség bölcsőjét elfoglalták az Idegenek — senki nem tudja. A Császár sorsa ismeretlen.
 
Az legalább ismert, hogy mi történt a Szövetségben. Az Armada sikeresen reagált az Idegen térbeli hibákra, de a kalózok, portál viharok és a szeparatista érzelmek miatt a Szövetségi területen nagyon veszélyes utazni.
 
Jelenleg a frakciók biztonsági szolgálatai és a legnagyobb társaságok az első expedíció küldését tervezik a központi világokba. Értesíteni fogunk minden pilótát ennek az expedíciónak az eredményeiről. Persze ha az expedíciós hajók visszatérnek a peremszektorokba.