Blog vývojářů z 11. listopadu: Star Conflict Ligy [CZ]

Když jsme přidali automatizované turnaje do hry, zveřejňujeme blog věnovaný tomuto prvku.
Brzy otevřeme automatizované sezóny v testovacím módu, které jsme nazvali Star Conflict Ligy. Dnes bychom chtěli více pohovořit o vývojářském postupu, plánované hratelnosti a našich plánech do budoucna.
  601e67dbba1edb599a7f64ba4ef6.jpg

 
Proč přidáváme Ligy
Nejprve jsme se pokusili sestavit Ligy s automatizovanými turnaji, které byly hráči s oblibou přijaty. Rozhodli jsme se pokračovat v naší práci na další automatizaci soutěžního postupu mezi týmy užívající některé aspekty turnajů a šampionátů, pořádaných ‘ručně’, a staré verze Dobývání sektorů. Navíc, chceme pokračovat v práci na kompetitivním odvětví naší hry. Liga poslouží jako základ následných dodatků. Hráči si budou moci vychutnat týmové bitvy a získat trofeje podle výsledků střetů.
 
V listopadu spustíme Ligy v testovacím módu. V relativně krátké době (kolem 5 týdnů) budeme schopni určit oblasti následných vylepšení a pracovat na nich. Konečná verze sezóny bude trvat 12 týdnů následovaná souboji playoff.
 
Turnaje a Dobývání sektorů jako příklad
Během práce na turnajích jsme se pokoušeli sledovat všechny zápasy, které byly odehrány v našem herním světě.
První a nejdůležitější aspekt je matchmaking systém. Pokud automatizované turnaje představí vysokou pravděpodobnost hraní každého turnaje se stejnými rivaly, což hráče po určitém čase znudí, tak to samé by se nemělo stát v Ligách – vše bude záležet na týmech, které jsou právě ve frontě.
Druhým aspektem je herní čas a formát. Použili jsme podobný systém ve staré verzi Dobývání sektorů jako příklad, kde jsou bitvy aktivní po určité hodiny v běžných časových intervalech. Počet bitev je omezen pouze přístupovým časem.
Navíc je nezbytné zdůraznit rozdíl mezi automatizovanými turnaji o víkendech a ligových sezónách. V ligových sezónách se stane hodnocení týmu důležitou součástí a nebude záviset na individuálním výkonu jednotlivých týmových pilotů. Hodnocení bude používáno pro určení umístění týmu v postavení, což umožní jednodušší výběr nejvyšších týmů na playoff.

4da450da493366ec574f551a6fcb.png

 
Rozhsáhlý šampionát a běžné hry
Rozhodli jsme se, že ligový žebříček — automatizované soutěžní sezóny týmových bitev — bude moci kombinovat všechny rysy výše uvedené. Mohou zahrnovat malé týmy sestávající z malého počtu pilotů. Pro teď tu není žádné oddělení úrovně dovedností, tj. Jakékoli týmy budou moci bojovat s ostatními během sezóny, za zvyšování nebo snižováním hodnocení týmu. V testovací verzi Ligy, výběr protivníka použije následující principy: tým, který čekal ve frontě déle než ostatní, dostane protivníka s co nejbližším hodnocením, a oba týmy se dostanou do bitvy.
Ligová tabulka bude mít vizuální oddělení na divize, které budou určeny úrovní dovedností každého týmu, a obsazení míst v první divizi, která bude sestávat z nejvyšších 16 týmů, umožní zúčastnění v playoff. To umožní rozeznat týmové úrovně.
Zapojení do boje o přístup do první divize bude možné v průběhu sezóny. V testovací verzi na veřejném přístupu budete moci vidět pouze hornocení týmu a jeho umístění , zatímco piloti v rámci týmu budou moci vidět počet odehraných her a počet vyhraných bitev.
 

2326f020132f5898cdb42f6006b8.png 

Formát Star Conflict Ligy a zahřívací sezóna
První veze Ligy je test. Můžete se jej zúčastnit, vyjádřit své názory a nabídnout návrhy. Až skončí, provedeme doladění a spustíme první skutečnou sezónu. Tudíž, po zahřívací sezóně můžeme změnit velikost týmu, velikost letky a dostupné technologické úrovně.
Abyste se zúčastnili v Lize, musíte vytvořit tým. Tým je stabilní skupina pilotů. V testovací verzi, může mít tým až 6 pilotů a pokaždé by měl mít velitele, tvůrce týmu. Týmový velitel může být vyměněn. Během žebříčkových bitev, letka skládající se ze 4 pilotů musí být vybrána ze seznamu týmů. A tím není tým vázán na stejný seznam a velitel může nahradit polovinu členů (ne však víc), což mu umožní provést důležité personální změny během sezóny, a nahradit neaktivní piloty.
 
Vybírání bitevního formátu, shodli jsme se na formátu ‘starého’ Dobývání sektorů, tj. Capture the Beacons pro úrovně 13-15. Test bude probíhat v tomto formátu a konečný formát záleží na výsledcích testování. Přístup do her se otevře na určité časové intervaly každých pár hodin. Zápasy sestávají z jednoho kola a výsledky zápasu změní hodnocení týmu hodnotou a umístěním. Když zápas skončí, tým se zařadí do fronty znovu a vyčká na dalšího protivníka. Tudíž tým může odehrát libovolný počet bitev a určí trvání přestávky.
 
Důležité!
Vybíráme 4x4 jakožto počáteční formát, to nám umožní otestovat mechaniky hodnocení Ligy. Plánujeme přidat další formáty později, až započnou náležité sezóny.
 

8bd61d8917ca2bf6abbf3088ec88.jpg

 
Hlavní událost — finále
První fáze — je sezóna, kdy týmy definují své pozice v tabulkách a jsou rozděleny do divizí
Druhá fáze — jsou playoff mezi nejvyššími 16 týmy v Lize — její První divize. Zúčastnění v události musí být potvrzeno všemy týmy divize. Pokud někdo nepotvrdí účast, jeho místo bude poskytnuto týmu nejbližšímu top-16.
Playoff budou podrobně popsány: budeme mít vysílání zápasu, rozhovory s představitely týmu a mnohem víc. Bude probíhat v ‘manuálním’ módu se sítí zformovanou na základě dvou principů:
Týmy na 1. až 8. místě se dostanou do vyšší části sítě a v případě prohry spadnou do nižší části;
Týmy na 9. až 16. místě začnou dole a nemohou prohrát, aniž by byli eliminováni. Takže tým, který se aktivně účastnil celé sezóny a obsadil nejvyšší mista v tabulce dostane dobře zaslouženou příležitost hrát dále. Dosažení 9. až 16. míst bude mnohem snadnější a dokonce i týmy, které se registrují konce m sezóny budou mít šanci: je důležité neprohrát a vyhrát co nejvíc bitev je možné. Ale, protože odehrají podstatně méně zápasů a přesto se dostali do playoff, nebudou mít právo prohrát bez eliminace.
 
Odměny
A nyní přicházíme k nejdůležitější a nejpříjemnější části — odměny, na kterých záleží stejně jako na formátu a průběžné struktuře sezóny. Samozřejmě zde bude mnohem hlubší systém úspěchů pro účastníky, ale to nebude nejdůležitější věc. Nevyložíme své karty na finální verzi Ligy, ale můžeme říci, že členové týmu získají jedinečné odznaky za úspěch v bitvě, které mohou být použity na konci sezóny pro koupi jedinečných herních předmětů, které budou dostupné pouze výměnou za tyto odznaky. Například, za dostatečný počet odznaků si můžete koupit barevná schémata, speciální emblémy a další prvky přizpůsobení. Některé z nich budou dočasné, tj. do konce další sezóny, a některé zůstanou na vašem účtu navěky.
Vyčkejte na první sezónu!
Rovněž je zde určitá pravděpodobnost mít ‘offline’ ceny. Suvenýry a další upomínky, ale samozřejmě pouze pro vítěze hlavní události.
Zúčastněním se v testovací verzi Ligy a vyhráním určitého počtu bitev rovněž získáte speciální jedinečnou zásluhu.
 
Jak se zúčastnit
Až bude SC liga zahájena, můžete se připojit do testování kliknutím na ‘SC Leagues’ v obrazovce výběru herního módu. Potřebuje seskupit a registrovat tým a připojit se do svého prvního zápasu. To se cesta, jak se objevit v tabulkách.
Zatímco čekáte v bitvě, můžete zkontrolovat, zda máte správné lodě ve svých slotech, navštívit sklad nebo komunikovat v herním chatu.

 

Procházíme si zpětnou vazbu našich pilotů a prodiskutujeme s vámi jakékoli následné doladění. Stále musíme tvrdě pracovat a přidávat přídavné rysy do našich Lig v budoucnu.

 

Hodně štěstí v bitvě!