Başlangıç Rehberi

Star Conflict space combat(uzayda çarpışma) tarzında bir PvP oyunu. Oyunda PvE missionlarda bulunmaktadır. ( Oyuna gelen büyük güncelleme ile open map geldi ve uzayda madencilik, korsanlık, seyahat, uzaylı avı gibi şeyler yapabiliyorsunuz)

 

Oyunu kendi sitesinden veya Steam üzerinden de indirebilirsiniz.

 

Genel olarak 3 çeşit uzay gemisi bulunmaktadır. Her çeşit geminin özel bir modülü(special module) vardır. Her tür gemi kendine has bir simge ile gösterilir. Ona göre mapten kimin ne olduğunu anlayıp ona göre hızlı davranabilirsiniz.

 

Interceptor(öncüler), Fighters(savaşçılar), Frigate(fırkateyn)

 

  • Interceptor: Bu tür gemiler küçük, çok hızlı gemilerdir. Kendi aralarında 3e ayrılırlar.

-Recon: Bir yeri hızlı bir şekilde ele geçirmek için seçilebilecek gemilerdir. Özel modülü microwarp engine dir. Bu modül bir anda 10 kilometreye varan uzaklığa gitmesine yarar.

-ECM: Bana göre oyunda dikkat dağıtan bir sınıftır. İleriki seviyelerde dikkatleri üzerine çekerek karşı takımın afallamasını sağlar. Özel modülü Tachyon cocoon’tir. Etrafınıza belli bir süre boyunca bir kalkan geçirir ve hiçbir şeyden hasar yemezsiniz. Ama bir dezavantajı vardır kalkan sizinde hiçbir yere kıpırdatmaz.

-Covert Ops: Hasarı en yüksek interceptor gemi çeşididir. Dikkatli bir şekilde kullanılırsa tankları rahat bir şekilde öldürebilirsiniz. Özel modülü Plasma web’tir. Bu modül belli bir süre boyunca rakibinize termal hasar verir.

 

 

 

  • Fighters: Sizin ilk geminizdir. Bu sınıf inty ve frigateler arasında dengeli bir sınıftır. Frigateler kadar iyi tank değildirler ve bir inty kadar hızlı değildirler. Böylelikle onlara takımın bel kemiği diyebiliriz. Kendi aralarında 3e ayrılırlar.

 

  • Gunship fighterlar “Overdrive” isimli özel yeteneği kullanırlar. Bu özellik 12 saniyeliğine %50 oranında atak hızınızı, enerji yenilenmenizi, hareket hızınızı arttırır. Modüllerle birlikte kombine edildiğinde mükemmel bir ölüm makinasına dönüşebilirsiniz.
  1. Aiming Overcharge (T1): Gunship’in ana silahının kritik vuruş şansını ve hasarınızı artırır. (kişisel fikrim overdrive açıkken kullanın)
  2. Engine Overcharge (T2): Gunship’in hareket hızını artırır.
  3. Combat Reboot (T2): Gunship’İn defansif bir özelliğidir. Üzerindeki negatif etkileri kaldırır ve 2 saniye boyunca bu tür etkilerden etkilenmemenizi sağlar.
  4. Particle Purge (T3): Sizin shield’inizi yok eder ve bu gücü yakınınızdaki düşmanlara EM hasar olarak aktarır.

İlk olarak Empire fraksiyonunda bulunur. İleride Federation gemi ağacında da bulabilirsiniz. Empire Gunshiplerin HP’leri(hull point;gövde) Federation’a göre daha yüksektir , bu yüzden defansif sayılabilir. Federasyon gemilerse Empire’a göre daha hızlıdır. Genel olarak Gunshipler oldukça ofansif gemilerdir, tüm frigateleri rahatlıkla öldürebilirsiniz. Eğer tam güçteyse birebirde mükemmel bir it dalaşı yaşayabilirsiniz.

 

  • Command Fighterlar “Diffusion Shield” isimli özel yeteneği kullanırlar. Bu özellik geminizin korunması için bir enerji kalkanı oluşturur ve kalkan geminizin enerjisini (8 hasar puanı başına 1 enerji) kullanır. Bu gemiler kullanılırken müttefik gemilerinizin etkilerini artırmak için bufflar sağlar.
  1. Aegis System (T1): Bölgedeki tüm müttefik gemilere , tüm hasar tiplerinde kalkan dayanıklılığı sağlar.
  2. Coating Polarizer (T1): Bölgedeki tüm müttefik gemilere , tüm hasar tiplerinde gövde dayanıklılığı sağlar.
  3. Valkyrie System (T2): Bölgedeki tüm müttefik gemilerin saldırı puanlarını attırır. Takım olarak daha yüksek saldırılar yaparsınız.
  4. Graviscanner (T3): Bölgedeki tüm müttefik gemilerin hareket hızlarını artırır.

 

Command gemilerin birincil üreticileri Jerichodur ayrıca Empire’da çeşitli tiplerini üretmektedir. Empire Command gemileri daha güçlü gövddeye sahiptir ama Jericho’nun kalkanları daha güçlüdür. Fighter arasında en düşük hasar değerleri Command’a aittir ama savunma olarak takıma büyük katkı sağlar.

 

  • Tackler Fighterlar “Chameleon” isimli özel yeteneği kullanırlar. Bu özellik belirli bir süre boyunca görünmez olmanızı sağlar. Görünme olmanın yanı sıra negatif etkileride beraberinde siler. Sadece Cov Ops geminin özel modül saldırısı ve Pulsar’ın etkileri devam eder. Tackle gemiler için Fighterların 'ECM’si diyebiliriz. İki tip gemide düşmanının özelliklerini etkiler ve daha kolay bir şekilde öldürmenizi sağlar. Tackler pilotlarının daha çok inty ve saldırı altındaki düşmanları hedef almaları takımları için ve kendileri için oldukça yararlı olur.  Aşağıdaki modülleri baz alarak Tackler için bu oyunda Anti-Interceptor olduğunu söyleyebiliriz.
  1. Target Painter (T1): Hedefteki düşmanın tüm hasar tiplerine karşı olan dayanıklığınını azaltır. (düşmanınız sadece sizin için değil takımdaki herkes için etkilenir)

  2. Engine Suppressor (T1): Hedefteki düşmanın hızını azaltır, böylelikle onu daha rahat öldürebilirsiniz. (hızlı bir interceptorı yavaşlatmak onun tüm avantajını elinden alır)

  3. Sentry Drone (T2): Sana yardımcı olması için bir drone bırakır. Termal hasarı vardır. (görünmez olmadan biraz önce bıraktığınızda ya da it dalaşında bıraktığınızda düşmanınız sadece size odaklandığından oldukça işinize yarar).

  4. Inhibitor Beam (T2): Hedefteki düşmanınızın afterburners kullanmasını engeller (bir interceptor için olabilecek en kötü şeylerden başlıcası).

Federation fraksiyonun özel gemileridir fakat Jericho’da da birkaç tane bulunur. Federation Tacklerları daha hızlıdır Jericho’ya göre ama Jericho’nun kalkanları daha güçlüdür.

 


 

  • Frigates: Bu sınıf gemiler çok güçlüdürler ve tanklardır, tüm rollerinde yavaş ve manevra kabiliyetleri oldukça düşüktür.  Burada da 3 çeşit mevcuttur.

  • Long Range Frigateler’ın özel yetenekleri ikiye ayrılırlar. Bir dalı Disintegrator (Empire’a özel), diğer dalı ise Guided Torpedo’dur (Jericho’ya özel). Disintegrator için bir keskin nişancı; Guided Torpedo içinse bir elle yönlendirilen, jet yakıtlı bir kıyamet bombası atıcısı diyebiliriz. LRF Guided Torpedo’nun attığı torpidoyu elle yönlendirirsiniz. Hedefini bulduğunda ya da siz imha etmek istediğinizde patlar ve patladığı bölgede termal hasar veren bir bulut oluşturur -müttefik gemilerde bu hasardan etkilenebilirler bu yüzden dikkatli bir atış yapılması gerekmektedir. Modülleri özel yeteneklerine katkıda bulunan tiptedir. Oyundaki en zayıf Frigate tipleri bu sınıftadır ama yine yavaşlardır.
  1. Weapon Overcharge (T1): Disintegrator veya Guided Torpedo’nun hasar puanını artırır, daha fazla hasar verirsiniz. (belirli bir süresi vardır)
  2. Tachyon Charge (T2): Bir sonraki atışın daha hızlı olmasını sağlar.
  3. EM Scattering Field (T2): Geminizi radarda ve kilitleme sisteminde görünmez kılar. Negatif etkilere karşı koruma sağlar. Hareketlenirseniz sona eren bir modüldür.
  4. IR Pulsar (T3): 12 saniyeliğine size kilitlenen tüm gemilerin hedefleme sistemini devre dışı bırakır.

 

 

  • Guard Frigateler “Phase Shield” isimli bir özel yeteneği kullanırlar. Bu yetenek değişebilen bir kalkan tipidir. Gelen hasar tipine göre pilot F’ye basarak , gelen hasarı önemli ölçüde azaltır(gelen hasar tipine dayanıklılık kazanır). Örneğin termal hasar alıyorsa, kalkanını termale karşı dayanıklaştırır.  Oldukça yavaştırlar ve düşük ateş güçleri vardır diğer Frigatelere göre ama takıma oldukça yararlı bir-iki modülü ve yüksek gövde-kalkan ikilisi ile gerçek bir tanktır. Beacon gibi korunması gereken bölgeleri iyi bir şekilde korur. Oyunda yaşama gücü en yüksek gemilerdir.
  1. Mass Propulsion Inhibitor (T1): 1100-1300m yakınlardaki düşmanların thuster ve afterburnerlerini bloklar.
  2. Signature Masking (T3): 1000-1300m yakınlardaki düşmanların verdiği hasarı azaltır.
  3. Missile Shield (T2): Yakınındaki düşmanların füzeleri düşer. (LRF Guided Torpedo’nun torpidosuda dahil)
  4. Emergency Shield Boost (T3): 20 saniyede kalkanınız tamir olur.
  5. Liquid Metal Injector (T3): 20 saniyede gövdeniz tamir olur.
  6. Pulsar (T2): Yakınındaki tüm düşmanlara termal hasar verir.

 

Birbirlerine göre Jericho Guardları dayanıklı , Federation Guardları hızlıdır.

 

  • Engineering Frigateler “Combat Drones” isimli bir özel yeteneği kullanırlar. Modülleri sayesinde müttefiklere gövdelerini ve kalkanlarını tamir eder ve enerji rezervi sağlar. Ayrıca warp gate(atlama rampası) ve defansif bariyerler oluştururlar. Warp gate sayesinde tüm takım, Recon gemiler olmadan girilen savaşta takımın hızlıca spawn noktasından korunması gereken noktaya gitmesini sağlar. Engineering gemiler zamanla  ‘combat drones’ kazanırlar. Bu dronelar yakındaki düşmanlara ateş eder ve eğer F’ye basılırsa kalkanınızın büyük bir bölümünü tamir eder. Genel olarak takımın destek(support) gemisidir.
  1. Mass Shield Generator (T1): Yakınlardaki müttefik gemilerin kalkanlarını yeniler(rejenere eder).
  2. Nanodrone Cloud (T2):Yakınlardaki müttefik gemilerin gövdelerini tamir eder.
  3. Energy Emitter (T2): Yakınlardaki müttefik gemilerin enerjilerini yeniler(rejenere eder).
  4. Autonomous Charging Station(T3): Yakınlardaki müttefik gemilerin hasarlı kalkanlarını tamir etmek için bir beacon(robotumsu kule) bırakır ve yaklaşan müttefiklerimize destek sağlar.
  5. Autonomous Repair Station (T3):Yakınlardaki müttefik gemilerin hasarlı gövdelerini tamir etmek için bir beacon(robotumsu kule) bırakır ve yaklaşan müttefiklerimize destek sağlar.
  6. Warp Gate (T2): Müttefiklerimizi 5km ileriye taşıyan bir warp oluşturur.
  7. Static Barrier (T3): Doğrudan senin geminin önüne düşen fiziksel birbariyerdir.

Engineering gemilerin birincil üreticileri Federation’dur ayrıca Empire’da da bulunur. Empire mühendisler Federation’a göre daha iyi bir zırha sahiptirler. Bu zırh gövdenin daha iyi olmasını sağlar. Federation mühendisler ise dengeli gövde ve kalkana ve iyi bir hıza sahiptirler ve en iyi capacitorlerde onlardadır.

 

 

 

 

Oyunda Federation, Jericho ve Empire olmak üzere 3 tane grup vardır. Oyuna ilk başladığınızda birini seçmenizi isteyecek. Hangi gemide iyi oynuyorsanız ilk olarak onu seçmenizi öneririm. Sonradan zaten tüm gemileri oynamış ve tüm gruplardan geçmiş olacaksınız. Gruplar arasında kolayca geçiş yapabilirsiniz. Hatta mensup olmadığınız gruptan bile gemi satın alabilirsiniz.

 

Gemi sınıfları T1,T2,T3,T4 ve T5 tir. Her sınıf üç seviyeden oluşmaktadır, bunu seviye ve kategori olarak düşünebilirsiniz. T1 ler T1 lerle , T2 ler T2ler le mücadele eder. Maksimum seviye T5 (15) tir. Oyunda şuan 138 tane normal + 63 tanede oyun parası ya da DLC ile alabileceğiniz farklı tip gemiler bulunmaktadır. Normal gemi ile diğer gemiler arasında tasarım ve sinerji haricinde hiçbir fark yoktur.

 

T1: R1,R2,R3

T2: R4,R5,R6

T3: R7,R8,R9

T4: R10,R11,R12

T5: R13,R14,R15

Faydalı bir rehber, eline, emeğine sağlık.