Általános leírás a játékmenetről.

Szia, üdvözöllek a Star Conflict játék fórumában!

Ha már ezt olvasod, akkor valószínűleg telepítetted a játékot és szeretnéd kipróbálni. Ehhez adok most némi általános segítséget.

A játék egy online, világszerte játszott harmadik nézetes űrhajós „RPG”. Nem egy egyszerű lövöldözős játék, az űrhajók fejlesztéséhez „tudományos” és gazdasági alapokat kell teremteni. Az RPG-t azért tettem idézőjelbe, mert igazából nem a játékos karakterének a fejlesztése a cél, hanem a hajóké.

A játék története röviden annyi, hogy az emberiség több ezer éve háromfelé szakadt. A három frakció háborúzik egymással. A háború során felfedeztek egy új szektort, ahol egy kihalt ősi civilizáció maradványait találták. Mindhárom frakció meg akarja szállni ezt az új szektort a várható gazdasági, tudományos eredmények reményében. Azonban, megjelentek a biomorphok, akik feltehetően az előző civilizációt kipusztították. A hajóik fegyverzete halálos. Biztató körülmény, hogy a folyamatos háborúskodás közben megszerzett hajó és fegyverzet roncsokból az emberek tudósai hasznosítható tudományos eredményeket érnek el, tehát az emberek fegyverei és hajói is fejlődnek.

 

Amikor először elindítottad a játékot, akkor megkérdezte, hogy melyik frakcióhoz lépsz be, de ennek nincs semmi jelentősége. A későbbiek során szükség lesz a frakciók közötti váltásra. Annak sincs jelentősége, hogy melyik frakció hajóit kezded megvenni, mert az az ajánlásom, hogy sorban mindegyiket meg kell venni.

 

Tehát megkezdődött a játék és ott állsz a hangárban.

 

 

waxHojf.png

 

Bal oldalt van három szlot oda lehet bepakolni a hajókat. (Később, ha eléred a 12. rangot 4 szlotod lesz.) A hajók szintjéről azt kell tudni, hogy rangjuk (rank) van. Ezt a rangot a hajófában a hajók feletti arab számok mutatják. A hajók másik jellemző mutatója az osztály tier). Ezt meg akkor lehet látni, amikor a hajó bent van a szlotban a kép bal felső sarkában a római szám. Tehát a hajók csoportosítása R1-3, T I, R4-6 T II, R7-9 T III stb. A legmagasabb rangú hajód határozza meg a te rangodat is.

 

Ha az egyik szlot szélén a nyílra kattintasz, akkor megnyílik a hajófa. Egyik hajótól a másikig vezető vonalak mutatják, hogy milyen sorrendben lehet megvenni őket. A vonalakon lévő számok azt mutatják, hogy az előző hajónak milyen synergy szintet kell elérnie, hogy megvehető legyen. Vannak olyan hajók, aminél nem szükséges az előző hajót maximális synergy szintre húzni, de másoknál meg kell.

 

A synergy az a valami amitől a hajók fejlődnek. Minden hajónak 5-10 synergy szintje lehet. Ennek az a jelentősége, hogy hajónként bizonyos synergy szintnél a hajó kap valamilyen plusz adottságot és minden hajónál az a cél, hogy elérje a maximális synergy szintet. (Ahhoz, hogy a synergyvel kapható plusz adottságokat lásd az Options -> Game _> menűben állítsd be a Ship information sort Full-ra!!) Amennyiben a hajó eléri a maximális synergy szintet, akkor a flottád ereje eggyel nő. Ez meg azért fontos, mert amennyi a flottád ereje, a csaták végén a kiosztott synergyből és creditből annyi százalékkal többet kapsz. A hajók synergy szintje attól nő, ha csatákban veszel részt. A csatákban mutatott hatékonyságod (effectiveness) szerint részesülsz a csata végén a kiosztható synergyből.

 

Ha a hajófában egy hajóra rákattintasz, akkor az abba a szlotba kerül, amelyikben megnyitottad. A hajó megjelenik az egyik állványon, alatta meg látszanak a hajó alkatrészei. Az alkatrészek csoportjai: felső sor: motor (engine), kondenzátor (capacitor), pajzs (shield), hull (páncél), processzor (CPU) alsó sor: ágyú (main weapon), lőszer (munition), rakéta (missile), különleges modul (special module), aktív modulok (active modules), kiegészítő egységek (add. devices). Amikor egy hajót megveszel, az alkatrészei egyes technológiai szinten Mk.I vannak, színük szürke. A technológiai szint Mk.IV-ig fejleszhető. Később T III szinttől lesznek olyan alkatrészek, amit némi „tudományos” és anyagi ráfordítással Mk.V szintre lehet fejleszteni. A technológiai szintek színezése Mk.I – Mk.V a következők: szürke, zöld, kék, lila, narancs. Minél magasabb szintű egy alkatrész, annál nagyobbat sebez vagy hatékonyabban működik. Az alkatrész Mk.II szintjét el lehet érni vagy credit fizetésével, vagy egy csata végén kapott fejlesztő kittel. Az Mk.III szinthez loyalty voucherre van szükség. 

 

  •  

A loyalty voucher-t (hűségpont) a különböző frakciók különleges egységeitől kapod. (A felső menüsor Contracts pontja mutatja ezeket a különleges egységeket és a tőlük kapott loyaltyt.) Minden frakciónak két különleges egysége van. Ha megnézed a megfelelő menüpontot, akkor láthatod, hogy milyen feladatokért kaphatsz loyaltyt. Ezek általában valamilyen csatában nyújtott különleges feladatokért járnak.-

 

 

 

ugMwgwk.png

 

 

txGHYWF.png

 

 

 

És itt mondom még egyszer, hogy nincs jelentősége a frakció választásnak, mert a különböző alkatrészekhez különböző frakciótól kapott loyaltyre van szükség. Azt, hogy kinek a loyaltyje kell, úgy lehet megtudni, ha rákattintasz egy zöld alkatrészre és a felugró menüben az alkatrész képén az alul látható ikonra viszed az egeret. Tehát a technológiai fejlesztéshez váltogatni kell a frakciók állomásai között. Ezt eleinte csak úgy lehet megtenni, ha a Contracts menüben rákattintasz arra a contractra akinek a loyaltyje kell és ezzel már át is mehetsz a másik állomásra. Ez minden esetben creditbe kerül! Később, ha eléred a 10.rangot, akkor azzal a hajóval már ingyen repülhetsz az állomások között.

A legmagasabb Mk. IV szintet vagy egy csatában nyert lila kittel vagy iridiummal (a játék másik fizető eszköze) lehet elérni.

(A hajó alkatrészeinek jó, hatékony összeválogatása egy másik hosszabb leírás lesz)

 

Ezek után, ha van hajód kezdődhetnek a csaták! Kezdő játékosok háromféleképpen csatázhatnak:

 

A csaták kiválasztásához a LAUNCH gombra kell kattintanod.

 

z03BmNS.jpg

 

 

PVP- ember- ember elleni csapat harcok. Ebbe a hangár alján a Launch gombra kattintva kerülhetsz be. Többféle csata van, minden csatának van egy feladata is. A csata megnyerésének feltétele a feladat teljesítése. Ezt hatékonyan úgy lehet megcsinálni, ha felismered, hogy a feladathoz milyen hajót érdemes használni és együttműködsz a többi játékossal. A csatákat a játék tierenként szervezi. Arra nagyon kell vigyázni, hogy a szlotokba betett hajók egy tierbe tartozzanak! A csaták során ha meghalsz, akkor feltámadsz és a spawn ponton újra megjelensz. Minél többször halsz meg annál több idő kell a feltámadáshoz. Ezalatt lehet hajót is cserélni. A csaták végén a teljesítményed alapján synergyt, creditet és győzelem esetén egyéb értékes díjakat kapsz.

A játszható csata módok rangonként csoportosítva:

R 1-4

Team battle : két csapat feláll egymással szemben. A cél az ellenfélből minél többet kilőni.

Domination : A pálya közepén három bója van. Ezeket el kell foglalni úgy, hogy valaki melléáll és egy idő elteltével a bója kék színűre színeződik. Ezután meg kell akadályozni, hogy az ellenfél elfoglalja a bóját.

R 7

Combat recon : A csapat egyik tagját a játék kinevezi kapitánynak. A cél az ellenfél kapitányának kilövése illetve a a saját kapitány megvédése.

Detonation: Mindkét csapatnak van három bójája. A pályán megjelenik egy bomba. Egy hajónak a bomba mellé állva fel kell venni, elvinni az ellenfél egyik bójájához és melléállva telepíteni a bombát. Az nyer, aki előbb felrobbantja az ellenfél mindhárom bójáját.

Beacon hunt : A pályán felváltva három bója lesz aktív. Ezeket el kell foglalni és egy ideig megvédeni az ellenféltől. Az nyer, aki össz időben tovább birtokolta a bójákat.

R 10

Capture the beacon : Mindkét csapatnak három bójája van. A bójákat guard drónok védik. El kell pusztítani a guard drónokat és elfoglalni a bóját. Itt már nehezítés, hogyha egy hajóval meghalsz, azt nem viheted vissza a csatába.

 

PVE- ember- gép elleni csaták. Ebbe a Launch gomb utáni képernyőről vagy a térképről a szektor térkép bal oldalán a megfelelő rangú PVE képre kattintva kerülsz be.

 

 

 

68XGwar.png

 

 

Ezek egy 3 feladatból álló csata sorozatok. Itt is figyelj arra, hogy a feladatot kell megoldani. Ha valami mással húzod az időt, akkor annyi bot fog megjelenni előbb-utóbb, hogy meghalsz. Csak teljesített küldetésért jár jutalom.

 

Invasion mode: Ide a Launch gombtól utáni képernyőről az Undock-ra kattintva kerülsz. Kikerülsz a nyílt űrbe. A különböző rendszerekbe az ugrókapukon keresztül lehet eljutni. A nyílt űrben lehet „loot”-olni, azaz bányászni, lelőtt ellenségek rakományát felvenni, biomorphokat, kalózokat, cybereket gyilkolászni. A nyílt űrben lelőtt ellenségekért is lehet synergyt kapni. (keveset) Alapvetően a nyílt űrbe azért kell kimenni, mert minden nap kapsz egy teljesítendő fő küldetést a hangár jobb szélén látható kapcsolatodtól, amiért monocrystal a legfontosabb kapható fizetség. (A monocrystal a később építhető „szuperhajód” fontos alkotórésze. Soha ne add el!!) Van még három kis küldetés is, amiért synergy és credit jár.

 

A játék során láthatod, hogy a játékosok corporationokba (társaságok) vannak szerveződve. Egy corporationba be lehet kerülni meghívás alapján, vagy a hangárban a jobb alsó gombra kattintva kiválasztasz egy társaságot és jelentkezési kérelmet küldesz.

Corporationban lenni jó dolog. Azért mert egy csapatban könnyebben találsz barátokat. Azért is jó, mert a tagok segítik egymást tanácsokkal. Könnyebben találsz társat egy csoportos repüléshez.

 

És azért jó, mert csak corporation tagjaként vehetsz részt Dreadnought csatában!

De ez már egy másik történet…