2022 Főtörténetszál - Somnium Iter "Travel through Dreamworld"

’Dreamworld’ (‘Álomvilág’)

A galaxis északkeleti oldala, az “Elveszett Világ” régió egyik legrejtélyesebb része. Az ‘Álomvilág’-ban rengeteg anomália és téridő-hiba fordul elő, ezek mellett nagyon aktív Crystallid, Droidrón és Kalóztevékenység folyik a területen. Bizonyítottan itt szállnak meg a legrettegettebb vadászok, a Nexus Őrzők által még egykor emberekből létrehozott szuperkiborgok, amik elképesztően ellenállóak és testük minden kis része egy külön eszköz, fegyver vagy modul. A galaxis legfejlettebb technológiájával alkotott kiborgok emberi bolygók és állomások leigázásával nagyobb seregeket alkottak amik hozzájuk hasonló kiborgokból áll. Az álomvilágban ezenkívül Crystallid fészkek, Kalózállomások és Droidrón gyárak is találhatóak. A térség egyik legbíztatóbb tulajdonsága az itt található nagy mennyiségű milium és az a tény, hogy itt képes volt többször is megtörni a tér, ezáltal átjárókat biztosítva más világokból érkező tárgyaknak és lényeknek. Ilyen módon kerültek ide a Drónok, alternatív világokból származó járművek és flották, és nagyon ritka anyagokat tartalmazó aszteroidák…

 

’Transaction’ (‘Tranzakció’)

Az idegen űr egy instabil része ami, bár másik világban, de ugyanazon a helyen helyezkedik el mint az Álomvilág - Ez okozza a folytonos konfliktust a kettő űrrész között. Az idegenek megtörik a teret, aminek hatására átjáró keletkezik a 2 világ között amíg az így létrehozott rés be nem zárul. Bizonyos idegen eszközök és objektumok képesek térbeli alakban megtörni a teret, ami ha teljesen sikerül akkor a térbeli alakzaton belüli objektumok helyet cserélnek, és átkerülnek a másik világba. A legveszélyesebb tértörők az Akna Leviatánok, ami maguk körül egy Jupiter méretű gömb alakban megtörik a teret, így nagyobb részeket, flottákat vagy akár még a ragyogás kapuit is áthozva ebbe a világba. Sikeres helycsere esetén az Akna Leviatán visszakerül a Tranzakcióba, az ottani objektum pedig átkerül az Álomvilágba.

 

’Planet Smonn’ (‘Smonn Bolygó’)

Az Álomvilág szélén található Smonn bolygó egy éppen terraformálás alatt levő bolygó. A fele már terraformálva van, viszont a másik fele még nem teljesen élhető. A Smonn bolygó a legfontossabb állomás a Nexus Őrzők és emberek flottáinak, amik ellátmányokat és segítséget biztosítanak az Álomvilág középpontjában levő objektumnak: Az Álomvilági Fellegvárnak.

 

Dreamworld’s Center: ‘Dreamworld Citadel / The Core’ (Álomvilág Középpontja: ‘Álomfellegvár / A Mag’)

Az Álomvilág középpontjában található objektum az egyik Crystallid Citadella elhalt maradványaira épült város. Még évszázadokkal ezelőtt kezdte el építeni egy bányászkolónia, és idővel egyre modernebb lett illetve a Crystallid Citadella darabjait lecserélték evilági anyagokból épült elemekre. Így mára már teljesen evilági anyagokból áll, a Citadella darabjait pedig felhasználták vagy elszállították. A hatalmas űrvárosban körülbelül 10 millióan élnek, és további 10 millió ember látogatja a várost gyakran valamilyen célból. Az állomás körül rengeteg nagyobb flotta van, és a város körül is egy pajzs van, viszont az idegenek folytonos támadásai egyre gyengítik az állomást, mígnem elég gyenge lesz hogy a Tranzakció középpontja megindítsa a végső támadását.

 

Transaction’s Center: ‘Massgrave / The Dome’ (Tranzakció Középpontja: ‘Tömegsír / A Kupola’)

A Tranzakció középpontja egy kettészakadt Leviatán, aminek a két részét egy furcsa űrviharnak kinéző felhő veszi körül és ami valószínűleg egy csatában semmisülhetett meg a Precursorok kihalásának idején. Ez a leviatán az utolsó Bionok egyike volt a Tranzakció világában amit átalakítottak leviatánná, és a sérülések rajta azt sejtetik hogy az ebben a világban csapdába esett Precursorok egy végső csatában megsemmisítették a Leviatán magját és vele együtt több milliárd Crystallidot és Átalakultat, de ez a saját életükbe is került. A Tömegsír magja viszont nem semmisült meg teljesen: 5 nagyobb darabra és több tízezer szilánkra tört, viszont az idegenek folyamatosan körülötte gyülekeznek, egyre aktívabbá téve a zónát. Úgy tűnik, mintha javítanák a Tömegsír leviatánjának a magját… Ami bár sosem lehet már teljes, de még elég ereje lehet ahhoz hogy a Tömegsírt felcserélje az Álomfellegvárral, így áttelepítve magát az Álomvilágba…