pd27

weird textures

Recommended Posts

1. Description of the problem, what happened.
Weird-weird textures! Wrong colour - it's simple for troubles! In battles, in station, in undock - random textures! If all ok - it very-very rare, game very hard with it(
2. What did you expected to happen.
Run game...
3. The conditions during the situation.
4. Further details on the issue.
5. Frequency of occurrence.
90% loadings maps or station. screenshot873.png and - screenshot874.png - very frequently situation(
6. Logs + screenshots or a video (Including a description of the issue, where to and how to reproduce it)  Screenshot needs to be done with ingame tools! Don't change screenshot's original name!
It's impossible because game write - i saved printscreen? but where it - i cant find(((
7. If possible, the time when it happend. In this case we will be able to look more closely to the server logs. Also mention your time zone.
8. Information on the configuration of your computer (DxDiag)
VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Curacao XT [Radeon R9 270X]
AMD FX(tm)-6200 Six-Core Processor
Linux openSuse 13.2 kernel 3.16.7-53-desktop
Driver - latest - amd-driver-installer-15.302-x86.x86_64.run
9. The results of this program if the bug report is related to connection issues.

screenshot870.png

screenshot871.png

screenshot872.png

screenshot873.png

screenshot874.png

screenshot875.png

game.log.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

I only have problems with Ellydium Theta. Let me shoy you:20170321190543_1.thumb.jpg.ba1a9e9862c61

Share this post


Link to post
Share on other sites

@pd27

I had a similiar effect years ago when I still used windows and had overclocked my graphics card, but after clocking it a bit lower the issue was solved, and it looked way more extreme and also kinda different.

maybe try the Open source driver and kernel version 4.8+ (otherwise you may have really horrible performance).

I never used the properitary AMD Driver and readeonsi + mesa worked fine for me except some artifacts in hangar similiar to Flash0914 ones.

 

And I'm just curios how is the performance of this game with AMD drivers, do you have any problems in Spec Ops or in real big battles on certain maps?

Share this post


Link to post
Share on other sites

That looks super cool. It looks like one of those weird old photoshop filters.

But yeah that isn't supposed to happen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, John161 said:

@pd27

I had a similiar effect years ago when I still used windows and had overclocked my graphics card, but after clocking it a bit lower the issue was solved, and it looked way more extreme and also kinda different.

maybe try the Open source driver and kernel version 4.8+ (otherwise you may have really horrible performance).

I never used the properitary AMD Driver and readeonsi + mesa worked fine for me except some artifacts in hangar similiar to Flash0914 ones.

 

And I'm just curios how is the performance of this game with AMD drivers, do you have any problems in Spec Ops or in real big battles on certain maps?

No, i cant use radeon-driver because he cant run all games, and cant run tvtime((( More game on Unity-engine have big troubles with radeon-driver, and good work on fglrx...
I not overclocked my card because it's 270x.... Nobody take 100% load with all hieght properties...
I'm try Leap42.1 with 4* kernel, but, if i correct remember - i cant build FGLRX on it and take rollback to 13.2...

Share this post


Link to post
Share on other sites

COOL!!!! I want this texture glitch inside my PC!!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mine is not cool... it is just pure black and still happening tho

screenshot-170321-002136.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, pd27 said:

???

This is a reference number for their internal bugtracker, it just means that they have acknowledged the bug and will work sooner or later on it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Don't put your hopes to high for seeing a fix in a.reasonable time, they needed a year for adding the asteroids in Dreadnought for supported *nix Systems and also quite long for removing the smoke in the Ellydium hangar.

I will check this evening if I can repoduce the bug.

4 hours ago, Sinaka said:

Duuuhhhhh... I want this bug.

Get a AMD Card, Linux and the proprietary AMD Drivers and you probably will have it too.

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 hours ago, John161 said:

Don't put your hopes to high for seeing a fix in a.reasonable time, they needed a year for adding the asteroids in Dreadnought for supported *nix Systems and also quite long for removing the smoke in the Ellydium hangar.

I will check this evening if I can repoduce the bug.

Get a AMD Card, Linux and the proprietary AMD Drivers and you probably will have it too.

With kernel radeon driver i have it too... Different drivers - same result.
Log have string :
 

WARNING| Could not load ship specularity texture levels\envsettings\s1338_pandora_dreadnwreck/ship_specularity.dds, used level specularity texture
WARNING| Could not load ship irradiance texture levels\envsettings\s1338_pandora_dreadnwreck/ship_irradiance.dds, used level irradiance texture

14:24:28.111  WARNING| m_bufferizedUICalls delivery took 6.3 ms
14:24:33.463  WARNING| script (ui/scripts/work/uigamefuncs.lua@0): UI:GetShipRace()[ERROR]: cannot find _G.Def[Ship_Race3_L_T4_CraftUniq]
14:24:33.463  WARNING| script (ui/scripts/work/uigamefuncs.lua@0): UI:GetShipRace()[ERROR]: cannot find _G.Def[Ship_Race3_L_T4_CraftUniq]
14:24:33.464  WARNING| script (ui/scripts/work/uigamefuncs.lua@0): UI:GetShipRace()[ERROR]: cannot find _G.Def[Ship_Race3_L_T4_CraftUniq]
14:24:33.466  WARNING| script (ui/scripts/work/uigamefuncs.lua@0): UI:GetShipRace()[ERROR]: cannot find _G.Def[Ship_Race3_L_T4_CraftUniq]
14:24:33.467  WARNING| script (ui/scripts/work/uigamefuncs.lua@0): UI:GetShipRace()[ERROR]: cannot find _G.Def[Ship_Race3_L_T4_CraftUniq]
14:24:33.473  WARNING| script (ui/scripts/work/uigamefuncs.lua@0): UI:GetShipRace()[ERROR]: cannot find _G.Def[Ship_Race3_L_T4_CraftUniq]
14:24:33.475  WARNING| script (ui/scripts/work/uigamefuncs.lua@0): UI:GetShipRace()[ERROR]: cannot find _G.Def[Ship_Race3_L_T4_CraftUniq]
14:24:33.479  WARNING| script (ui/scripts/work/uigamefuncs.lua@0): UI:GetShipRace()[ERROR]: cannot find _G.Def[Ship_Race3_L_T4_CraftUniq]
14:24:33.479  WARNING| script (ui/scripts/work/uigamefuncs.lua@0): UI:GetShipRace()[ERROR]: cannot find _G.Def[Ship_Race3_L_T4_CraftUniq]
14:24:33.480  WARNING| script (ui/scripts/work/uigamefuncs.lua@0): UI:GetShipRace()[ERROR]: cannot find _G.Def[Ship_Race3_L_T4_CraftUniq]
14:24:33.520  WARNING| script (ui/scripts/work/uigamefuncs.lua@0): UI:GetShipRace()[ERROR]: cannot find _G.Def[Ship_Race3_L_T4_CraftUniq]
14:24:33.521  WARNING| script (ui/scripts/work/uigamefuncs.lua@0): UI:GetShipRace()[ERROR]: cannot find _G.Def[Ship_Race3_L_T4_CraftUniq]
14:24:33.521  WARNING| script (ui/scripts/work/uigamefuncs.lua@0): UI:GetShipRace()[ERROR]: cannot find _G.Def[Ship_Race3_L_T4_CraftUniq]
14:24:33.523  WARNING| script (ui/scripts/work/uigamefuncs.lua@0): UI:GetShipRace()[ERROR]: cannot find _G.Def[Ship_Race3_L_T4_CraftUniq]
14:24:33.524  WARNING| script (ui/scripts/work/uigamefuncs.lua@0): UI:GetShipRace()[ERROR]: cannot find _G.Def[Ship_Race3_L_T4_CraftUniq]
14:24:33.530  WARNING| script (ui/scripts/work/uigamefuncs.lua@0): UI:GetShipRace()[ERROR]: cannot find _G.Def[Ship_Race3_L_T4_CraftUniq]
14:24:33.532  WARNING| script (ui/scripts/work/uigamefuncs.lua@0): UI:GetShipRace()[ERROR]: cannot find _G.Def[Ship_Race3_L_T4_CraftUniq]
14:24:33.535  WARNING| script (ui/scripts/work/uigamefuncs.lua@0): UI:GetShipRace()[ERROR]: cannot find _G.Def[Ship_Race3_L_T4_CraftUniq]
14:24:33.535  WARNING| script (ui/scripts/work/uigamefuncs.lua@0): UI:GetShipRace()[ERROR]: cannot find _G.Def[Ship_Race3_L_T4_CraftUniq]
14:24:33.537  WARNING| script (ui/scripts/work/uigamefuncs.lua@0): UI:GetShipRace()[ERROR]: cannot find _G.Def[Ship_Race3_L_T4_CraftUniq]
14:24:33.600  WARNING| frame 966 gameGlobals.frameTimeReal is too large (0.114481)
14:24:36.212         | MasterServerEndpoint: leave matchmaking queue ( but will join the game soon )
14:24:36.466         | nextRecheckOnDSFailure 172.878, vid 19533708
14:24:36.466         | MasterServerSession: connect to dedicated server, session 26719491, at addr 188.93.18.235|35002
14:24:36.524         | client: start connecting to 188.93.18.235|35002...
14:24:36.531  WARNING| script (ui/scripts/work/uigamefuncs.lua@0): UI:UpdateInvItems()[ERROR]: cannot find def for defName "SpaceMissile_Kinetic_T3_Rare"
14:24:36.531  WARNING| script (ui/scripts/work/uigamefuncs.lua@0): UI:UpdateInvItems()[ERROR]: cannot find def for defName "SpaceMissile_AAMu_T3_Rare"
14:24:36.554  WARNING| script (ui/scripts/work/uigamefuncs.lua@0): UI:GetShipRace()[ERROR]: cannot find _G.Def[Ship_Race3_L_T4_CraftUniq]
14:24:36.555  WARNING| script (ui/scripts/work/uigamefuncs.lua@0): UI:GetShipRace()[ERROR]: cannot find _G.Def[Ship_Race3_L_T4_CraftUniq]
14:24:36.555  WARNING| script (ui/scripts/work/uigamefuncs.lua@0): UI:GetShipRace()[ERROR]: cannot find _G.Def[Ship_Race3_L_T4_CraftUniq]
14:24:36.557  WARNING| script (ui/scripts/work/uigamefuncs.lua@0): UI:GetShipRace()[ERROR]: cannot find _G.Def[Ship_Race3_L_T4_CraftUniq]
14:24:36.558  WARNING| script (ui/scripts/work/uigamefuncs.lua@0): UI:GetShipRace()[ERROR]: cannot find _G.Def[Ship_Race3_L_T4_CraftUniq]
14:24:36.563  WARNING| script (ui/scripts/work/uigamefuncs.lua@0): UI:GetShipRace()[ERROR]: cannot find _G.Def[Ship_Race3_L_T4_CraftUniq]
14:24:36.566  WARNING| script (ui/scripts/work/uigamefuncs.lua@0): UI:GetShipRace()[ERROR]: cannot find _G.Def[Ship_Race3_L_T4_CraftUniq]
14:24:36.569  WARNING| script (ui/scripts/work/uigamefuncs.lua@0): UI:GetShipRace()[ERROR]: cannot find _G.Def[Ship_Race3_L_T4_CraftUniq]
14:24:36.569  WARNING| script (ui/scripts/work/uigamefuncs.lua@0): UI:GetShipRace()[ERROR]: cannot find _G.Def[Ship_Race3_L_T4_CraftUniq]
14:24:36.570  WARNING| script (ui/scripts/work/uigamefuncs.lua@0): UI:GetShipRace()[ERROR]: cannot find _G.Def[Ship_Race3_L_T4_CraftUniq]
14:24:36.662  WARNING| m_bufferizedUICalls delivery took 137.3 ms
14:24:36.690  WARNING| frame 1085 gameGlobals.frameTimeReal is too large (0.200947)

And other warnigs about "cannot find def for defName." "cannot find... "Could not load'', but with last path - count of warnings decreased... May be 1-2 patches and problem being solved, if this warnings about weird textures...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi there, same problem, i play the lastest linux version with steam client proton 3.7-8 on ubuntu 18.04

 

U

$ glxinfo | grep OpenGL
OpenGL vendor string: Advanced Micro Devices, Inc.
OpenGL renderer string: AMD Radeon (TM) RX 460 Graphics
OpenGL core profile version string: 4.6.13540 Core Profile Context 18.40.2.15
OpenGL core profile shading language version string: 4.50
OpenGL core profile context flags: (none)
OpenGL core profile profile mask: core profile
OpenGL core profile extensions:
OpenGL version string: 4.5.13540 Compatibility Profile Context 18.40.2.15
OpenGL shading language version string: 4.50
OpenGL context flags: (none)
OpenGL profile mask: compatibility profile
OpenGL extensions:
OpenGL ES profile version string: 4.5.13540 Compatibility Profile Context 18.40.2.15
OpenGL ES profile shading language version string: 4.50
OpenGL ES profile extensions:
$ lspci -nnk | grep -iA2 vga 
01:00.0 VGA compatible controller [0300]: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Baffin [Radeon RX 460] [1002:67ef] (rev cf)
	Subsystem: PC Partner Limited / Sapphire Technology Baffin [Radeon RX 460/560D / Pro 450/455/460/560] [174b:e344]
	Kernel driver in use: amdgpu

Captura de pantalla de 2019-01-13 00-28-44.png

Captura de pantalla de 2019-01-13 00-28-47.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, vinxenxo said:

Hi there, same problem, i play the lastest linux version with steam client proton 3.7-8 on ubuntu 18.04


$ glxinfo | grep OpenGL
OpenGL vendor string: Advanced Micro Devices, Inc.
OpenGL renderer string: AMD Radeon (TM) RX 460 Graphics
OpenGL core profile version string: 4.6.13540 Core Profile Context 18.40.2.15
OpenGL core profile shading language version string: 4.50
OpenGL core profile context flags: (none)
OpenGL core profile profile mask: core profile
OpenGL core profile extensions:
OpenGL version string: 4.5.13540 Compatibility Profile Context 18.40.2.15
OpenGL shading language version string: 4.50
OpenGL context flags: (none)
OpenGL profile mask: compatibility profile
OpenGL extensions:
OpenGL ES profile version string: 4.5.13540 Compatibility Profile Context 18.40.2.15
OpenGL ES profile shading language version string: 4.50
OpenGL ES profile extensions:

$ lspci -nnk | grep -iA2 vga 
01:00.0 VGA compatible controller [0300]: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Baffin [Radeon RX 460] [1002:67ef] (rev cf)
	Subsystem: PC Partner Limited / Sapphire Technology Baffin [Radeon RX 460/560D / Pro 450/455/460/560] [174b:e344]
	Kernel driver in use: amdgpu

 

Are you using the proprietary AMDGPU PRO driver?  It runs fine with MESA.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 1/13/2019 at 5:02 AM, vinxenxo said:

Hi there, same problem, i play the lastest linux version with steam client proton 3.7-8 on ubuntu 18.04

Please make separate report with logs and screenshots

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.