Special Operation: Tier V Destroyer mission server stability issue


Recommended Posts

Bug report:

 

Special Ops - Destroyer (Full Wing with accomplished players)

 

 

What happened?

I was playing Special Ops with my friends in a Wing, for this event:

Everything was fine, until we all suddenly began to lag, but it was not the usual lag.

Ping was normal and no packet loss was shown, but everything just started behaving very strangely.

Normal gameplay was not possible. It happened multiple times! All affected videos will be shown!

This issue affected ALL PLAYERS! I was not the one recording that video!

 

This is game-breaking bug! It could be related to the servers, or you introduced some new bug into the mission with the latest update?!

Is it possible, that the game got some kind of data overload, but it happened almost every time, except for once in T5?!

 

I was trying to organize the event and instead of promoting a good mission, I will have to promote bugs again.

 

 

Game logs:

 

Videos: (all affected videos will be shown tomorrow)

 

 

More videos will follow!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think that I was online when this happened. I honestly had no idea what was going on. All I knew is that I couldn't play worth a toot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think that I was online when this happened. I honestly had no idea what was going on. All I knew is that I couldn't play worth a toot.

I lost all faith in Star Conflict team... It was the first time for me, when it was horrible, well except if I remember those slowdowns and wooble incidents at T3 Tournaments... so it did happened before!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I also participated, the stuff happens @ the 20:40 minutes remaining mark or around that (21:00-20:00 mins). When i was in however (3rd round? last try) i seemed to be the only one experiencing the problem, the others said it was fine. Me on the other hand had my CO jump all over the place like you see ships in open space spazzing across the map. Took like 30 seconds or a bit more to finally be able to fly my ship again. Luckily i was the God of Dodging while it was happening and none of the Destroyer's projectiles hit me :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

happened today again. Couldn't finish the game. Clearly a game bug not a connection or server problem. My ping was fine, about 28ms and 0% packet loss. Rubberbanding appears to happen only if you pass the stage when the purple lasers activate too quickly. The game somehow overloads itdelf with too much extra information and it burns CPUs.

2015.12.12 17.26.39.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alright, so we tried it again 3 times. 2 went well, 1 bugged @ 50% health or @ 20:40 minute mark when 50% is hit, for all players.

If my guess is correct 50% health triggers the "dissectors" (purple beams). So that's when sh*t hits the fan.

 

Another thing that happened is that the more of us ended up dead and didn't use duplicators or disconnected the game started going smoother with each dead / DCed person.

 

Just an idea: the game bugs out and multiplies the instances of info it has to send to players and overloads (just based on something i heard modders complaining about in X3 and Skyrim for example and why making a multiplayer mod is so troublesome). But i'll let the code-works to those who know better.

 

2015.12.12 21.42.36.rar

Share this post


Link to post
Share on other sites

It happend again. On defiler mission this time. I put it that way. I have a machine that runs this game comfortably. How comfortably? My GPU switches to powersave mode running full detail and full FPS. My CPU shows 37 degrees. So it's not performance of my computer a problem. It's not a problem with my connection. So it leaves 2 things - client or server. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Well, I think that really isn't a connection problems.
Therefore, conditions of repetition needed.
Hoe to do for 100% repeat this issue?

 

1.) Assemble a Wing of 12 Tier V pilots!

2.) Play both Defiler and Destroyer mission!

3.) Hope that the "lag bug" will get triggered! (25%-33% chance, that it will)

 

More info: It usually happens at 20:40, or close to that time, or when ship gets to 50%, when dissector beams activate.

                More people die, less laggy it become. Closer you get to the ship, when it fires on you, worse it becomes.

                For even more information, ask OmegaFighter!

Share this post


Link to post
Share on other sites

9400 GT...

i'v bin thinking of getting a GeForce GT 640640[/size]

That would not help at all. At 1080 resolution in order to don't have problems with this game an nvidia 950/amd 270 are the "best cheap" solution.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.